Ο ματωμένος γάμος της Αλεξάνδρας

στη Βιάννο Κρήτης

15 Σεπτέμβρη  2022

Στον μαρτυρικό δήμο Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «γάμος στις φλόγες», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24 γράμματα πριν μερικούς μήνες.

Η παρουσίαση περιλαμβάνεται στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 79 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου. Το βιβλίο και τον συγγραφέα θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Μανώλης Σπανάκης και ο Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση με τίτλο «Από τη Β ι ά ν ν ο  σ τ ο  Κ ο μ μ έ ν ο: Εκεί που η μνήμη αγρυπνά κι απαιτεί Δικαιοσύνη! Δεν χάθηκαν ματαίως...» πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη και ώρα 8.00 το βράδυ στην πλατεία του Αμιρά, περιοχή όπου έγιναν οι μαζικότερες σφαγές των κατοίκων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Θα προηγηθεί Πορεία Μνήμης και Δικαιοσύνης από τα Αμιρά προς τον τόπο μαζικών εκτελέσεων στην τοποθεσία «Αμπέλια Μελιανών».

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Αριστομένης Αρ. Συγγελάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του συγγραφέα και μελών της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

   


 

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών