Η μοιραία μετάφραση του Γιώργου Δουατζή

Ο Αβαρής της Χρυσοξένης Προκοπάκη

Εκδότης:  ΣΤΙΞΙΣ

Σειρά: ΜΙΚΡΗ ΣΤΙΞΙΣ

Χρονολογία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2023

Επιμέλεια: ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΧΡΥΣΟΞΕΝΗ

  

Η Μουσική του Γ. Βαρσαμάκη "ο χορός της πεταλούδας" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
«ευχαριστούμε για την παραχώρηση»

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

 

  

"Βλέπετε, κάποια στιγμή η ποίηση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Η ποίηση έχει σώσει ζωές, έχει ανατρέψει καθοριστικές αποφάσεις, έχει αλλάξει ανθρώπινες συμπεριφορές και χαρακτήρες. Στην περίπτωσή μου, με σακάτεψε η άτιμη".

Λένε πως ο έρωτας τυφλώνει. Δεν ξέρω πώς μπορεί να τυφλώνει ένας έρωτας. Εγώ τυφλώθηκε από δύο ποιήματα. Και όμως, μία ολόκληρη ζωή μπορεί να ανατραπεί από μια μοιραία μετάφραση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επτά χρόνια μετά το ξεκίνημά τους, οι Εκδόσεις Στίξις εγκαινιάζουν τη σειρά «Μικρή Στίξις» με την έκδοση βιβλίων, γνωστών και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων.

Πρόκειται για πεζογραφήματα μικρής έκτασης και εξώφυλλα ιδιαίτερης αισθητικής, σχεδιασμένα από την Χρυσάνθη Κελέκη.


    

    

Η Μοιραία μετάφραση του Γιώργου Δουατζή. Ένα ευθυμογράφημα για τη σημαντική απόφαση ζωής που παίρνει κάποιος με αφορμή μια μετάφραση. Μια απόφαση καθοριστική και μοιραία όσο η μετάφραση που ήταν και η αιτία της.

   

   

   


   

Ο Αβαρής της Χρυσοξένης Προκοπάκη. Αποτελείται από τρία κείμενα, εν είδει θεατρικών μονολόγων γραμμένων με ελεύθερο συνειρμικό τρόπο. Σε πρώτο πλάνο είναι η οικογένεια, τα μέλη της, τα ήθη, τα έθιμα, οι κανόνες, οι επιβραβεύσεις και οι πτώσεις, στο πλαίσιο των ασφυκτικών στερεοτύπων της εποχής.

 

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών