Η Πρόσκληση

 

"ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΖΙΑΛΛΑ - ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Στα Γιάννενα η παρουσίαση είχε μεγάλη επιτυχία.

Στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στις 30-3-2024 ,

στο Πολεμικό Μουσείο Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2

στις 18.00 η ώρα στην αίθουσα της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Λευτέρης Τζόκας, Καίτη Τύμη και η Ελευθερίου Τζιάλλα Μάντζιου.

Το βιβλίο έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και περιέχει 300 ποιήματα.

Βιογραφικό  της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου


 Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου

Η Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου είναι Ζωγράφος, Ποιήτρια, Συγγραφέας,  Επί Τιμή Σχολική Σύμβουλος. Σπούδασε Παιδαγωγικά, Ζωγραφική, Ξένες Γλώσσες. Σήμερα συνεχίζει να δημιουργεί πνευματικά και εικαστικά. Συνέγραψε πολλά βιβλία ποικίλου ενδιαφέροντος. Δημοσίευσε άρθρα και μελέτες. Επί δέκα χρόνια παρουσίασε εκπομπές στο κρατικό ραδιόφωνο. Έδωσε πλήθος ομιλιών στα Ιωάννινα, στη Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Το 1999, ίδρυσε το Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Κέντρο Δημιουργών Γυναικών, με έδρα την Αθήνα.
Το 2004, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, απήγγειλε στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ το ποίημα που έγραψε με τίτλο «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ» προς τιμήν του εισερχόμενου πρωταθλητή, ενώπιον χιλιάδων θεατών. Δέχτηκε πολλές τιμητικές διακρίσεις: Βραβεύτηκε για το ποίημα που έγραψε για τα κακοποιημένα παιδιά με τίτλο «ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΜΟΥ».

Στις 8 Μαρτίου του 2007, τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για το εικαστικό έργο της, από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος. Η εκδήλωση τιμής πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα Αντώνη Τρίτση.

Τον Μάρτιο του 2010, τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ Α’ ΤΑΞΕΩΣ από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ για το συγγραφικό της έργο.

Το 2016, ίδρυσε στα Ιωάννινα , με τον αείμνηστο σύζυγό της, ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΤΖΙΟ, την ιδιωτική της Πινακοθήκη και μόνιμη έκθεση των βιβλίων της.

Τον Δεκέμβριο του 2019, στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο ποιητικό διαγωνισμό τιμήθηκε από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ με το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ για το παιδικό βιβλίο, «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ». Το βιβλίο εγκρίθηκε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και διετέθη δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα παιδιά της γης που μιλούν την Ελληνική Γλώσσα.

Τον Νοέμβρη του 2022, τιμήθηκε με το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ από την ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, στον Κ΄ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό, για το ποίημα «ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ».

Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής σε αρκετές πόλεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Για την Επέτειο της Παλιγγενεσίας για τα 200 χρόνια, δημιούργησε τρίπτυχο ιστορικό αφιέρωμα, με δράσεις στο Πνευματικό Κέντρο. Είναι μέλος σε πολλά πνευματικά κέντρα και φορείς πολιτισμού.  Το 2016 ίδρυσε ,με τον αείμνηστο σύζυγό της ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΤΖΙΟ την ιδιωτική της πινακοθήκη και βιβλιοθήκη .

Τα έργα της, συγγράμματα και εικαστικά, βρίσκονται στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και σε πολλές Δημόσιες και ιδιωτικές πινακοθήκες και βιβλιοθήκες καθώς και σε ΜΟΥΣΕΙΑ, με τη διαρκή φροντίδα της στη μόνιμη έκθεση των έργων της, στην δική της Πινακοθήκη .

Η ποιητική της συλλογή με τίτλο “ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” προσφέρει μια εμβληματική ματιά στην ανθρώπινη ύπαρξη και τις συναισθηματικές διαδρομές που διανύουμε. Μέσα από την ποίηση της, η Ελευθερία Τζιάλλα-Μάντζιου αναδεικνύει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου βίου και την ανάγκη για σύνδεση, ενθάρρυνση και αγάπη.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο το έργο της Ελευθερίας Τζιάλλα-Μάντζιου, μπορείτε να το βρείτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και σε πολλές άλλες βιβλιοθήκες.  Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε τα εικαστικά της έργα σε πολιτιστικούς φορείς και μουσεία.

Η Ελευθερία Τζιάλλα-Μάντζιου αφήνει το σημάδι της μέσα από την τέχνη της, προσφέροντας μια μοναδική και βαθιά εμπειρία στους αναγνώστες και τους θεατές της.

 


  

  

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών