Νίκος Μπιλανάκης

Παρουσίαση του βιβλίου

«Το τόποι ντυμένοι με χρόνο»

του Νίκου Μπιλανάκη

 

Οι εκδόσεις Οσελότος, το ξενοδοχείο Lake Spirit Boutique Hotel & Spa (οδός Χατζή Πελλερέν 3Α, Γιάννενα) και ο συγγραφέας Νίκος Μπιλανάκης σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τόποι ντυμένοι με χρόνο», που θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου Lake Spirit το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 στις 8 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σπύρος Γόγολος, φιλόλογος – συγγραφέας, η Τιτίκα Τζάλλα, εκδότρια της εφημερίδας Ηπειρωτικός Αγών και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Πέπη Γκαραμπίνα και ο Πάνος Ζώης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Από ταξίδια σε ανθρώπους και τόπους είναι φτιαγμένο τούτο το βιβλίο.

Ανθρώπους οικείους ή ξενικούς, πλάσματα της φαντασίας ή πρόσωπα που έχουν δραπετεύσει από διηγήσεις άλλων. Που ο συγγραφέας προσπαθεί να φωτίσει, να κατανοήσει και να μας συστήσει.

Άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικές εποχές. Εποχές που έρχονται και καταπλακώνουν τους ανθρώπους αυτούς και τους αλλάζουν ή τους διαλύουν. Άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικούς τόπους. Άλλοτε σ' ένα χωριό της Κρήτης, άλλοτε στο Περιστέρι Αττικής, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, στο κέντρο της Αθήνας, στα Γιάννενα, στο Λονδίνο ή στην Πρέβεζα. Σε μικρότερες ή μεγαλύτερες πόλεις, που συνεχώς αλλάζουν κι αυτές καθώς διαβρώνονται από τον χρόνο. Και τίποτε δεν μένει ίδιο.

Και το μόνο που μετρά στο τέλος είναι ότι η ζωή μοιάζει μακρύτερη για εκείνους που συναντούν περισσότερους ανθρώπους ή ζουν σε περισσότερους τόπους. Γιατί στο τέλος τέλος εμείς οι άνθρωποι από τόπους και ανθρώπους είμαστε φτιαγμένοι.

 

…και για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Μπιλανάκης είναι γιατρός-ψυχίατρος. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις κοινωνικές πλευρές της Ψυχιατρικής και ακόμα περισσότερο με τα ανθρώπινα δικαιώματα των ψυχιατρικών ασθενών.

Έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές εργασίες και βιβλία:

  • «Ψυχιατρική περίθαλψη και ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα», εκδ. Οδυσσέας, 2004.

  • «Μη κυβερνητικές οργανώσεις και υπηρεσίες ψυχικής υγείας», εκδ. Αρχιπέλαγος, 2006.

  • «Ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών», εκδ. ΒΗΤΑ, 2011.

  • «Το θρόισμα των πεύκων, Μια προδιαγεγραμμένη ιστορία τοξικομανίας», εκδ. Οσελότος, 2018.

  • «1830-2020, Ιστορία της Ψυχιατρικής στη νεότερη Ελλάδα», εκδ. ΒΗΤΑ, 2020.

Τον τελευταίο καιρό αρθρογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά και εφημερίδες.

(Φωτογραφίες: Μενέλαος Συκοβέλης)

 


    

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών