Θοδωρής Δεύτος

«Τα δάκρυα Στέρεψαν»

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Το αδιέξοδο ενός αντάρτη του Εμφυλίου, ένας έρωτας αναπάντεχος και μια αδερφική φιλία ανάμεσα σ’ έναν Ελληνοκύπριο κι έναν Τουρκοκύπριο, τον Ευαγόρα και τον Μουράτ που κράτησε μέχρι τέλους, συνθέτουν την ιστορία αυτή.

Ο Ευαγόρας φεύγει για σπουδές στην Αθήνα και αφήνει πίσω του την όμορφη Κερύνεια και τους γελαστούς ανθρώπους της.

Μια νέα φιλία γεννιέται μέσα στη δίνη της κοινωνικοπολιτικής αναταραχής, αλλά

και ένας απρόσμενος έρωτας που θα σημαδέψει για πάντα την ζωή του…

Όταν επιστρέφει, εντάσσεται στον αγώνα των Κυπρίων για απελευθέρωση του νησιού του από τους Άγγλους δυνάστες. Παρότι οι άνθρωποι δεν είναι πια γελαστοί, πιστεύει μέχρι τέλους ότι ο Εθνικός στόχος μπορούσε να επιτευχθεί…

Ένας τόπος, που σημαδεύτηκε για πάντα από την εισβολή του «Αττίλα». Ένα ταξίδι σε τόπους που μάτωσαν τις ψυχές των Ελλήνων και στέρεψαν το δάκρυ τους.

Μια ιστορία προδοσίας…

Από τον Γιαννιώτη συγγραφέα - εκπαιδευτικό Θοδωρή Δεύτο

Περισσότερα για τον συγγραφέα:


 

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, τη Μαριλίζα και την Ασπασία.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθν. Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση επί τριάντα δύο έτη.

Διετέλεσε πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011). Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ίλίου (2006-2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού για τέσσερα χρόνια.

Επίσης, το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο «Ο Ηπειρώτικος γάμος. Ακολούθησαν έξι ιστορικά μυθιστορήματα. «Μη ρωτάς γιατί» (2006) «Σμύρνη, συγγνώμη» (2008) «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;» (2011) «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής» (2015) «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» (2016) «Το Πέρασμα Αντίκρυ» (2018).

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών