ΛΕΞΙΚΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

[ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ Μετανιώνω που δεν έχω κάνει περισσότερα λάθη]

 


 

Οι εκδόσεις Μελάνι και το βιβλιοπωλείο - καφέ Booktalks

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του

 Γιώργου Χουλιάρα

 ΛΕΞΙΚΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

 

 Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

στο βιβλιοπωλείο - καφέ Booktalks

Αρτεμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο

 

 Τον συγγραφέα θα ανακρίνουν οι

Katerina Malakate και Δημήτρης Φύσσας

 

Εκδόσεις Μελάνι, Σκουφά 71, Αθήνα

τηλ: 2103641638,
melani@melanibooks.gr

[από το λήμμα ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ]

Το Λεξικό Αναμνήσεων του Γιώργου Χουλιάρα συνιστά αλφαβητικό μυθιστόρημα της ζωής ενός συγγραφέα ... και διαβάζεται με κάθε τρόπο που επιτρέπουν ή επιβάλλουν οι τεχνολογίες της ανάγνωσης.

Το Λεξικό Αναμνήσεων ... παρετυμολογεί τις εν λόγω περιστάσεις ... συνδυάζει προβλέψεις περί διασποράς και αποκαλύπτει τις περιπετειώδεις συνέπειες των γάμων ρομαντισμού και κλασικισμού.

Το Λεξικό συνεπάγεται αλφαβητάριο για νεκρούς και ζωντανούς, που εκλιπαρούν ... οπισθογραφούν ... εκτυφλώνονται ... και απασφαλίζουν αλγορίθμους της πυροτεχνουργικής ιστορίας της γλώσσας μας.

 


 

Ο  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ (βιογραφικού):
Μόνο από σύμπτωση θα έρθει το τέλος στη γενέθλια πόλη. Ταξίδεψε, δούλεψε, αγάπησε αλλού.  Όπου βρίσκεται, απλώνει γύρω τη χώρα του και εκεί θα πεθάνει.

Εργάστηκε παράγοντας και μεταφέροντας λέξεις, εικόνες, ιδέες από άτομο σε άτομο, από ξένους σε  Έλληνες, από δικούς μας σε άλλους. Μεγάλωσε με τη μητέρα του και τις αδελφές της, τη γιαγιά, τη νονά, τη μητέρα της και άλλες γυναίκες, στις οποίες οφείλει τα πάντα. Είχε καλούς φίλους. Ο πατέρας του τον λάτρευε και έλειπε διαρκώς στη δουλειά του.

Αποφάσισε νωρίς να μην κάνει παιδιά. Αν είχε γιο, θα ήταν Ιρλανδός, αν και θα προτιμούσε κόρη. Τον ενδιέφεραν τα λεξικά, η φυσική, η ψυχολογία της γνώσης, η πολιτική οικονομία, η ιστορία του πολιτισμού, οι διεθνείς σχέσεις και οι  περιοδικές εκδόσεις.

Όπου βρέθηκε, δοκίμασε να ζήσει ως ιθαγενής, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες παραμένουν δεμένοι στο κατάρτι της ιστορίας. Αν περισσεύουν περιουσιακά  στοιχεία, μια επιτροπή μπορεί να μοιράζει μικρά ποσά σε άτομα που θέλουν να ξεχάσουν όσα γνωρίζουν για να μάθουν κάτι καινούργιο.

 

http://athenswpf.wordpress.com/2013/09/09/yiorgos-chouliaras

http://www.dedalus.gr/authors.php?authors_id=223

http://poieinkaiprattein.org/poetry/yiorgos-chouliaras/

http://www.biblionet.gr/book/94231

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών