"Σαντιγκάρ"

εκδόσεις Μανδραγόρας

 


 Κώστας Κρεμμύδας

  

  

  

  

Και το ’λεγε ο πατέρας μου: –Μάθε σκοποβολή

φρόντιζε τον εαυτό σου, μη συνερίζεσαι τους πεθαμένους

Μόνο τ’ αστέρια είναι αλεξίσφαιρα

Με τέτοια όνειρα εκεί κάτω

σίγουρα θα φας το κεφάλι σου

 

  

  

  

 

Ολόκληρη η εκδήλωση σε 7 βίντεο
με την επιμέλεια του Ναπολέοντα Ροντογιάννη

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Κρεμμύδα «Σαντιγκάρ» που εκδόθηκε πρόσφατα, με έργο εξωφύλλου του ζωγράφου Γιώργου Ξένου, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μανδραγόρας την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 8.00 στο Καφέ Πόλις, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου Πεσμαζόγλου 5

θα μιλήσουν ο Αλέκος Αλαβάνος, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Λεωνίδας Βατικιώτης και η Ελένη Πορτάλιου.

Σαντιγκάρ πόλη της βόρειας Ινδίας 240χλμ από το Νέο Δελχί, που δημιουργήθηκε από τον  Λε Κορμπυζιέ, μετά από πρόσκληση του Νεχρού, το 1950  και εμφανίστηκε παρουσιάστηκε ως «πόλη-πρότυπο» κατά τις επιλογές του Ελβετού αρχιτέκτονα που υπερηφανευόταν πως αυτός Κάνει μπετόν! 

Στις 10 Ιουνίου 2007 τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια οροφής κτιρίου με λάχανα που κατέρρευσε σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης.

Ο Kώστας Kρεμμύδας γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στα τμήματα Πολιτικών Eπιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, παιδαγωγικά στη ΣEΛETE, νομικά στην Aθήνα και Kοινωνική Iστορία στη Σορβόνη, όπου παρουσίασε το μεταπτυχιακό του: «Συνδικαλιστικό κίνημα και Τράπεζες στην Ελλάδα (1917-1949), Η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας». Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών για το περιοδικό της Αριστεράς «Eπιθεώρηση Tέχνης» (1954-1967). Aπό τον Mάιο του 1993 διευθύνει το περιοδικό Mανδραγόρας, καθώς και τις ομώνυμες εκδόσεις. Έχει δημοσιεύσει πέντε ποιητικές συλλογές. Είναι μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης. Έχει δημοσιεύσει κριτικά κείμενα, δοκίμια και χρονογραφήματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

 

 
 
 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών