Ωδή στα κόκκινα παπούτσια- Oda a los zapatos rojos

Γιώργου Δουατζή

Εκδόσεις Γαβριηλίδη

Φωτογραφίες: Γιώργος Δουατζής

Μετάφραση: Χριστίνα Τσαρδίκος

  

    

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη το βιβλίο του Γιώργου Δουατζή Ωδή στα κόκκινα παπούτσια - Oda a los zapatos rojos στην ελληνική και ισπανική γλώσσα. Η δίγλωσση αυτή αναθεωρημένη έκδοση περιλαμβάνει το ομότιτλο ποίημα, το οποίο εξελίσσεται με συνεχή αποσπάσματα σε κάθε δεξιά σελίδα, ενώ στις αριστερές σελίδες υπάρχουν φωτογραφίες που έβγαλε ο ποιητής όπου εικονίζονται τα πόδια χορεύτριας του φλαμένγκο. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ολόκληρο το ποίημα και στις δύο γλώσσες.

   

  

  

Από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου:


Γιώργος Δουατζής

2004. Υπόγειος ναός του φλαμένγκο στη Μαδρίτη. Εκείνη χορεύει για να τιμήσει τους δασκάλους της, που είναι παρόντες στην ιεροτελεστία. Τραγούδι, φωνές, κιθάρες, κίνηση, αφανισμός τόπου και χρόνου. Κι εγώ εκεί. Μαγνητισμένος από τα κόκκινα παπούτσια της. Με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, πατούσα συνέχεια το κουμπί, χωρίς φλας, ακινητοποιώντας τον χρόνο. Ένα μήνα μετά ήρθαν οι στίχοι. Τώρα, εικόνες και στίχοι μόνιμη παρέα.

2014. Πέρασαν δέκα χρόνια. Τα κόκκινα παπούτσια αγαπήθηκαν από χιλιάδες αναγνώστες στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τους. Πολλοί προέτρεψαν για μια αναθεωρημένη έκδοση, ελληνικά και ισπανικά. Για αυτό, και ήδη κρατάτε στα χέρια σας την "Ωδή στα κόκκινα παπούτσια" -όπως ήταν ο αρχικός τίτλος- στην ελληνική και ισπανική γλώσσα.

Γ.Δ. Άνοιξη 2014

 

www.douatzis.gr

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών