"Μαύρη Κιμωλία"

Παρουσίαση βιβλίου του Σωκράτη Παπαγεωργίου

Το Politheatro προσκαλεί την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 9.00μμ στο θέατρο Πολυθέαμα το γιαννιώτη συγγραφέα Σωκράτη Παπαγεωργίου με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου ‘Μαύρη Κιμωλία’. Κατα τη διάρκεια της βραδιάς θα διαβαστούν αποσπάσματα του βιβλίου από τους ηθοποιούς  Θοδωρή Γκόγκο,  Όλγα Παππά και Δανάη Τζίμα υπό τους ήχους της μουσικής του Περικλή Μπουλουκτσή. Θα ακουστούν ζωντανά, τραγούδια σε στίχους του συγγραφέα,  από τους μουσικούς Γιάννη Μήτση και Περικλή Μπουλουκτσή.  Στη βραδιά θα παρευρεθεί και θα πλαισιώσει με τους ήχους του βιολιού του ο Κώστας Κωσταγιώργος.

 


 

  

    

Λίγα λόγια για το Σωκράτη Παπαγεωργίου

Ο Σωκράτης  Κ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε στα  Γιάννενα. Είναι απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής και του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Ασφάλειας.

    

 


 

    

     

ΜΑΥΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ (όνειρο σε τρεις αναπνοές)

Ήχος τηλεφώνου από μακριά που όλο επλησίαζε. Ιδρώτας και μισάνοιχτο στόμα. Έβγαινα απ’ τον κόσμο τον μαγικό του ονείρου, ξυπνούσα σιγά σιγά πιο καθαρός, πιο συμπληρωμένος. Δε θυμόμουν επακριβώς λεπτομέρειες, είχα όμως την αίσθηση, τη γεύση, αν μπορώ να πω, του ονείρου. Συμπλέγματα παραστάσεων, εικόνες που έφερναν ρεύματα από σκέψεις και συναισθήματα, ασυνάρτητες, αντιφατικές και σκόρπιες εικόνες που προσπαθούσα να βάλω σε τάξη.

Είχα βρεθεί στα χαλάσματα, ύστερα από τρομερή καταστροφή, βαθιά, κάτω από χώματα κι από πέτρες. Eίχα συνέλθει όμως, με δυσκολία είχα συρθεί, είχα ανοίξει το δρόμο. Θυμόμουν τρένα και πρόσωπα, υπόγεια και σκοτεινούς διαδρόμους, μα τα κατάφερα στο τέλος, με τη βοήθεια του σκύλου, να αναδυθώ σε μια πραγματικότητα πιο πραγματική. Ήσουν μαζί μου κι εσύ, θυμόμουν την ένταση και την αγωνία που με έκανε δύο φορές να ξυπνήσω, το παραλήρημα, το ποδοβολητό του ονείρου.

(τρίτο ξύπνημα – οπισθόφυλλο του βιβλίου)

    

    

     

Περισσότερες πληροφορίες για το Σωκράτη Παπαγεωργίου

http://sokratispapageorgiou.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html#more

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΡΧΗΣ (Αναφορά στον Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου) 
Εκδόσεις Οδός Πανός, 1999

http://sokratispapageorgiou.blogspot.gr/2008/09/blog-post_22.html#more

    

     

  

  

  

   

   

  

Η παρουσίαση του βιβλίου ‘Μαύρη Κιμωλία’ του Σωκράτη Παπαγεωργίου θα γίνει τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και ώρα 9.00μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος. Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες στα τηλ. 2651003492 – 6955416236

e-mail : politheatro2@gmail.com

http://www.politheatro.blogspot.com

 

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών