«Σκηνές από το Βίο του Αλμοσίνο Ματίας»

Ισίδωρος Ζουργός

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχουν την τιμή να φιλοξενούν στην πόλη για μια βιβλιοπαρουσίαση τον βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας συγγραφέα, κ. Ισίδωρο Ζουργό.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Σκηνές από το Βίο του Αλμοσίνο Ματίας» θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στις 19:30 στο Καμπέρειο Θέατρο Ιωαννίνων, (Νικ. Παπαδοπούλου 9-11).

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-       η Σμαράγδα Μανταδάκη, συγγραφέας-Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

-       ο Διονύσης Δρόσος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και

-       ο συγγραφέας, Ισίδωρος Ζουργός

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης.

Το τελευταίο έργο  του Ζουργού με τίτλο  «Σκηνές από το Βίο του Αλμοσίνο Ματίας»  αποτελεί  ένα ιστορικό μυθιστόρημα  που εκτυλίσσεται στις απαρχές του Διαφωτισμού, αφορά  ένα ψηφιδωτό ιστορικής αναζήτησης ανάμεσα σε θρησκείες, πολιτισμούς και χώρες, αναζητώντας τον ιδανικό άνθρωπο, καθώς ο ήρωας, ο γιατρός Μελισσηνός ή αλλιώς Αλμοσίνο Ματίας είναι ένας κοσμοπολίτης της ζωής, ένας ακέραιος χαρακτήρας, ένας ιδανικός γιατρός, σύζυγος, το ιδεώδες ίσως πρότυπο δικαιοσύνης μιας κοινωνίας σε ανθρωπιστική κρίση και γι’ αυτό ο ήρωας καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το βιβλίο προσφέρεται για τη μορφωτική του εμβέλεια, την αισθητική της γλώσσας και την απλότητα του ύφους που του επιτρέπουν, παρά τις 780 σελίδες και την εκτενή του βιβλιογραφία, να αποτελεί ένα ταξίδι ανάγνωσης με κομμένη την ανάσα που το έφερε πρώτο σε πωλήσεις για αρκετό διάστημα στην εποχή που διανύουμε. 

Θα ακολουθήσει  συζήτηση του συγγραφέα-εκπαιδευτικού με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 Ιωάννινα, 16 Μαρτίου 2015

Από τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

  


 

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών