Φωνές μείζονες σε φως έλασσον:

Αφιέρωμα στη Τατιάνα Γκρίτση-Μιλλιέξ

στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στις 6.30 μ.μ.

 

Ξύπνησα με τη νοσταλγία του Παρισιού.

Το Παρίσι της Τατιάνας Γκρίτση - Μιλλιέξ.

Άνθρωποι, ιδέες, καλλιτέχνες, συγγραφείς,

φιλόσοφοι, εξόριστοι Έλληνες, στο ονειρικό Παρίσι.

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων οργανώνει, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, αφιέρωμα σε μεταπολεμικούς συγγραφείς με σκοπό να φωτιστεί το έργο πεζογράφων που σημάδεψαν μια εποχή.

Το αφιέρωμα με τίτλο «Φωνές μείζονες σε φως έλασσον» εστιάζει στο έργο των Γιώργου Ιωάννου, Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή, Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ, Ανδρέα Φραγκιά και Άρη Αλεξάνδρου.

Ήδη παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα αφιερώματα στους Γιώργο Ιωάννου, Μάριο Χάκκα και Δημήτρη Χατζή, ενώ το τέταρτο, στην Τατιάνα Γκρίτση-Μιλλιέξ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στις 6.30μ.μ.

Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσουν οι Όλγα Σελλά, Κώστας Καζαμιάκης και Λίλυ Εξαρχοπούλου. Αποσπάσματα του έργου της θα διαβάσει η Μυρτώ Αλικάκη.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό και περιλαμβάνουν ομιλίες από έγκριτους μελετητές, αναγνώσεις αποσπασμάτων από ηθοποιούς και προβολή επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού.

Ο εαρινός κύκλος εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 με μια βραδιά λόγου και μουσικής στον κήπο της βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή της Big Band του Δήμου Αθηναίων.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΟΜΟΚΟΥ 2 -ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

 

  

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών