"Αφρικής Μέθεξη"

 

Το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Κατσάρη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελένης Γκίνου Αφρικής Μέθεξη την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στην Ζωσιμαία Ακαδημία.  

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Γεροθανάσης. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον κ. Βλάχο Κωνσταντίνο, Πρόεδρο Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, την κα Βρέλλη – Ζάχου Μαρίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την κα Άννα Δερέκα, Πρόεδρο Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, Δημοσιογράφο.

 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από αφρικανική μουσική.

 

Το βιβλίο Αφρικής Μέθεξη είναι ένα σύνθετο βιβλίο - βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό - για την Αφρική, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα άγνωστο κόσμο για την Ελλάδα, όπως  μυήσεις ενηλικίωσης, σκηνές δουλεμπορίου,  καραβάνια ελατιού, φυλές, μυστήρια σε βασίλεια κ.α..  250 φωτογραφίες ανθρώπων-τοπίων και 450 φωτογραφίες αντικειμένων  συνθέτουν την μέθεξη της Αφρικής στον  πολιτισμό του παγκοσμίου που η συγγραφέας μεταφέρει σαν μια γλυκιά μέθη στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ιδιότυπη σύνθεση για την Ελλάδα και παρουσιάζεται μέσα από μα περίτεχνη έκδοση των Εκδόσεων Μίλητος.   


Η πρόσκληση της εκδήλωσης 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών