Δελτίο Τύπου

Anne Tardy

10 λεπτά για τον πλανήτη

 

 

 

Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ

Μετάφραση: Έφη Ανδριώτη

Επιμέλεια: Γιάννης Ζηρίνης, Μάγδα Καραβιώτη

 

Κυκλοφορεί 28/09/09

Εικονογραφημένο

  

   

 

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο τυπώθηκε σε χαρτί Ελεγχόμενης Καλλιέργειας  δέντρων (fsc).

 

Ο άνθρωπος μοιάζει ν’ αναπτύσσεται σαν το σκουλήκι: ένας σωλήνας που καταπίνει τη Γη και αφήνει πίσω του μικρούς σωρούς. Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν μια μέρα, αφού την καταφάει, η Γη αφανιστεί.

Αντρέι Ταρκόφσκι             

 

Γνωρίζετε ότι…

  • Μία τσίχλα χρειάζεται 5 χρόνια για να διαλυθεί στο φυσικό περιβάλλον;

  • Για να παραχθεί ένα κιλό βοδινό κρέας αναλώνονται 10.000 λίτρα νερό;

  • Καταναλώνουμε 15 φορές περισσότερο από τους παππούδες μας;

       Η Anne Tardy, γνωστή γαλλίδα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, προτείνει καθημερινές πρακτικές, που μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα μας, και μας παρακινεί ν’ αλλάξουμε συνήθειες για ν’ αντικρίζουμε με χαμόγελο το μέλλον «που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας».

       Η συγγραφέας καλύπτει όλα τα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και στη δουλειά, η ανακύκλωση, η διαχείριση των απορριμμάτων και η κομποστοποίηση, ο οικολογικός καθαρισμός του νοικοκυριού μας, τα «πράσινα» προϊόντα προσωπικής περιποίησης, τα βιολογικά τρόφιμα, οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης και πολλά άλλα.

Οι γονείς θα μάθουν τι περιέχει η «πράσινη» σχολική τσάντα και ποια υλικά είναι ασφαλή για τα παιδιά και φιλικά για το περιβάλλον.

 

Eco tip

Βελτίωση της γεύσης του νερού

Η δυσάρεστη μυρωδιά που έχει ορισμένες φορές το νερό της βρύσης οφείλεται στο χλώριο που προστίθεται, ώστε ν’ απαλλαγεί από τα μικρόβια που αναπτύσσονται κατά τη μεταφορά του μέσω των σωλήνων της βρύσης. Για να εξαφανίσουμε τη μυρωδιά του χλωρίου, μπορούμε:

Πριν πιούμε νερό να το αφήσουμε για λίγο να τρέξει ή ακόμα να γεμίσουμε μια κανάτα λίγη ώρα πριν στρώσουμε το τραπέζι. Το χλώριο όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα, εξατμίζεται.

 

Με παραδείγματα, πρακτικές και στοιχεία από την ελληνική πραγματικότητα, eco tips, χρήσιμες ιστοσελίδες και κατάλογο κινηματογραφικών ταινιών

 

Ο κόσμος γύρω μας είναι επικίνδυνος, όχι τόσο εξαιτίας εκείνων που προκαλούν το κακό, μα περισσότερο εξαιτίας εκείνων που παραμένουν απλοί θεατές και δεν αντιδρούν.

Άλμπερτ Αϊνστάιν 

              

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Anne Tardy είναι συγγραφέας και ανεξάρτητη δημοσιογράφος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών