ΣΧΕΔΙΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, η νέα ποιητική συλλογή του .

Εβδομήντα ένα ποιήματα, εβδομήντα μία καταγραφές ζωής, που αγγίζουν κάθε αναγνώστη.

Η κατάθεση μιας γνωστής ποιητικής φωνής που ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει, προκαλεί.

 


 

Για τις «Σχεδίες» μεταξύ άλλων είπαν:

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Προσωπική κατάθεση στα μεγάλα προβλήματα του καιρού. ο Γιώργος Δουατζής είναι ο ποιητής της δημόσιας αγωνίας. Στις «Σχεδίες», έχει ακουμπήσει ακριβώς σε αυτήν τη σχεδία του βίου. Και είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό, είναι η σχεδία του βίου, που είναι σχέδιο και ταυτοχρόνως ένας τρόπος να διασωθούμε, ένα σωσίβιο ζωής. Με τέτοια σωσίβια μας εφοδιάζει σήμερα ο Δουατζής.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΕΝΑΤΣΗΣ

Οι «Σχεδίες» του Γιώργου Δουατζή αποτελούν κορύφωση της ποιητικής του δημιουργίας. πολυεπίπεδο έργο στο οποίο κυριαρχεί ένας λόγος αποκαλυπτικός και ταυτόχρονα απελευθερωτικός. ο ποιητής ξέρει να μετασχηματίζει τη σκληρότητα της εποχής μας σε λογοτεχνική πραγματικότητα. Μας προσφέρει το μέσο για να μεταβούμε στο θαυμαστό κόσμο της ποίησης, η οποία ενέχει το στοιχείο της ανατροπής και της ανασύνθεσης και όλα αυτά με τα μάτια ενός αιώνιου έφηβου που ερωτεύεται, επαναστατεί και οραματίζεται συγχρόνως.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

Ποιήματα τα οποία μας λείπουν σήμερα και θα μπορούσε να διαβάζονται δυνατά στους δρόμους. οι «Σχεδίες» διέπονται από ένα λόγο λιτό, ένα λιτό λυρισμό. ο ρεαλισμός είναι ένα βασικό στοιχείο, αλλά υπάρχει και μία υπονόμευσή του από έναν περίεργο και πλάγιο υπερρεαλισμό, κάτι που δουλεύει ο Γιώργος Δουατζής με λεπτότητα και το κάνει σαν ένα κέντημα. Ασκεί την ποίηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σε αντίθεση με την σχεδόν συνωμοτική προσπάθεια πολλών ποιητών να γράφουν ο ένας για τον άλλον και να διαβάζουν ο ένας τον άλλον...

   

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΝ

Μακρυγιάννη 23-27

Αθήνα 117 42

Τηλ.: 210 9235098

Fax: 210 9214089

www.kaponeditions.gr

info@kaponeditions.gr

  

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών