Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων

 "Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12:00 το πρωί, η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο»,  διοργανώνει παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια).

Συγκεκριμένα, οι ιστορικοί Ήρκος και Στάντης Ρ. Αποστολίδης θα παρουσιάσουν τη νέα, πλήρως συμπληρωμένη κι ενημερωμένη με τα πορίσματα των νεώτερων ιστορικών, φιλολογικών, αρχαιολογικών κ.ά. ερευνών έκδοση της

«Ἱστορίας τῶν Ἐπιγόνων τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου»

του J. G. Droysen, σε μετάφραση του πατέρα τους, Ρένου Ηρ. Αποστολίδη.

            Το έργο πραγματεύεται μισόν αιώνα, από την αναχαίτιση των Γαλατών στους Δελφούς ως τη συντριβή της Σπάρτης από τους Μακεδόνες στη Σελλασία (278-222 π.Χ.), περιλαμβάνοντας την είσοδο του ηπειρωτικού βασιλείου στη διεθνή σκηνὴ με τις χιμαιρικές εκστρατείες του Πύρρου στην Ιταλία και τη νότια Ελλάδα.

            Με την «Ἱστορία τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου», που παρουσιάστηκε το 1996-9, την «Ἱστορία τῶν Διαδόχων» (2002) και με το τρίτο αυτό δίτομο των «Ἐπιγόνων» ολοκληρώνεται πλέον, μετά από 25 χρόνια εργασίας, η σχολιασμένη ελληνική έκδοση της κλασικής «Ἱστορίας τοῦ μακεδονικοῦ  Ἑλληνισμοῦ» του μεγάλου Γερμανού ιστορικού.

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών