Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

Ο δρόμος για την αναγέννηση του ελληνικού Πανεπιστημίου

του ΘΕΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

 


 

 

Πρόλογος: Χαρίδημος Κ. Τσούκας

 

Σειρά: Ιδέες Σύγχρονης Διακυβέρνησης

Σελ. 264, ISBN: 978-960-218-591-9

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ

 

Αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο του Θέμη Λαζαρίδη. Αποτελεί μια συστηματική καταγραφή των προβλημάτων που οδηγούν σταδιακά την παιδεία σε καταρράκωση του γοήτρου της και τα ελληνικά πτυχία στην απαξίωση. Θεωρούμε ότι παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις, το βιβλίο μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια γόνιμη και νηφάλια συζήτηση γύρω απ’ αυτό το φλέγον ζήτημα, που δεν επιδέχεται άλλη αναβολή.

Μάγγη Μίνογλου

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Ο συγγραφέας αναδεικνύει τα προβλήματα που ταλανίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας, προτείνοντας συγχρόνως λύσεις για την έξοδο από τη σημερινή απαξίωση. Στόχος του είναι να προκαλέσει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από το κρίσιμο αυτό θέμα, να συσπειρώσει ευσυνείδητους πανεπιστημιακούς και φοιτητές, να ενημερώσει τους γονείς, να δώσει ιδέες και επιχειρήματα σε πολιτικούς, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες. Γιατί η εξυγίανση και αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου αποτελεί προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

Στο βιβλίο αυτό ο Θέμης Λαζαρίδης ανατέμνει υποδειγματικά το πρόβλημα των ΑΕΙ και προτείνει λύσεις. Δεν είναι ο πρώτος που γράφει για τα πανεπιστήμια, είναι όμως ο πρώτος –αν δεν κάνω λάθος– που γράφει με τέτοια τεκμηρίωση, αναλυτικότητα και, κυρίως, παρρησία.

 

Από τον πρόλογο του Χαρίδημου Κ. Τσούκα

 

Ο Θέμης Λαζαρίδης στο βιβλίο του παρουσιάζει τα προβλήματα που καταρρακώνουν την ανώτατη εκπαίδευση. Ο λόγος του είναι ουσιαστικός και ειλικρινής. Η ανάλυση των προβλημάτων βαθιά και εκτενής. Οι λύσεις που προτείνει ρεαλιστικές και ουσιαστικές. Τον συγχαίρω για το θάρρος του. Συμφωνώ με τις αγωνίες του. Επικροτώ τις λύσεις που προτείνει… Ελπίζω η υγιής κραυγή ενός επιστήμονα, που υπηρετεί την ακαδημαϊκή ιδέα σε χώρους όπου αυτή μεγαλουργεί, να ακουστεί.

 

Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος

Καθηγητής Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Αθηνών


 
τον φάκελο «βιβλίο»
   Ο„ΞΏΞ½ διαβάσανε:
  

αριθμός επισκεπτών