ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Πλάτωνα Μαλλιάγκα «το Πείραμα της Αριάδνης» (εκδόσεις Άγκυρα) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 20.30 στο cafe «Σοκολάτα 56», Ερμού 56 (εντός στοάς, κοντά στον σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι») για το βιβλίο θα μιλήσει η Κατερίνα Παπαδημητρίου

 

Τίτλος: "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ"

 

Συγγραφέας: ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΛΛΙΑΓΚΑΣ

 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τους άγνωστους βίους που κινούνται αθόρυβα δίπλα μας.

 

Η Αριάδνη είναι γλύπτρια, τελειόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών, και πρέπει σύντομα να παραδώσει την πτυχιακή της. Ο χρόνος την πιέζει και ο πρόσφατος χωρισμός της με τον Κωστή θολώνει ακόμα περισσότερο την κρίση της.

 

Επιθυμώντας να εντυπωσιάσει, αποφασίζει να πειραματιστεί με τους ανύποπτους γείτονές της και να χρησιμοποιήσει στην εργασία της στοιχεία της καθημερινότητάς τους. Δεν διστάζει, λοιπόν, να κλέψει προσωπικά τους αντικείμενα, να τοποθετήσει μικρόφωνα στα διαμερίσματά τους, να φωτογραφίσει ιδιαίτερες στιγμές τους. Ο φόβος μήπως αποκαλυφθεί δεν φαίνεται ικανός να τη σταματήσει. Όμως το «πείραμά» της θα την παρασύρει σε μια περιπέτεια που θα αναστατώσει τη ζωή της καθώς και τις ζωές των συγκατοίκων της, με απροσδόκητα για όλους αποτελέσματα.

 

Μαζί της ο αφηγητής βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στον «λαβύρινθο» της πολυκατοικίας, να μπει σε ξένα διαμερίσματα, να κρυφοκοιτάξει άγνωστες ζωές, να γνωρίσει τις ανομολόγητες επιθυμίες τους, τα μυστικά και τα αδιέξοδά τους.

 

«… Πάλι τα ίδια... Στεναχωριόταν που τα ρούχα της έπεφταν τόσο συχνά στον κήπο του παπά. Φέτος μονάχα της συνέβη άλλες τρεις φορές. Τι θα σκεφτεί στο τέλος ο άνθρωπος; Ότι το κάνει εσκεμμένα; Και καλά, στις άλλες περιπτώσεις ήταν ένα πουλόβερ, ένα παντελόνι, ένα μακό μπλουζάκι... Μα εσώρουχο, της φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Με τι μούτρα θα του το ζητήσει το πρωί; Πάντα έστελνε τον Νικήτα, τον διαχειριστή, να τα γυρέψει. Τώρα όμως; Πάει πολύ ν’ αλλάξει το εσώρουχό της τόσα άγνωστα χέρια…»

 

    

Βιογραφικό του συγγραφέα

 

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο Νέος που Ζούσε το Μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», και το 2003 «Η Εξαφάνιση του Συλλέκτη», από τις εκδόσεις της «Εστίας». Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το έργο του «Ζωή από Χιόνι». Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

 

Για να διαβάσετε περισσότερα αποσπάσματα από το βιβλίο στο blog του συγγραφέα

http://www.platonm.blogspot.com/

 

 

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών