ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ  /  ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Ευριπίδου 84 / 105 53 Αθήνα / τηλ.:+30 210 3213907 / e-mail: info@hestia.gr 

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Μ. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ

Στιγμιότυπα από τα μετακατοχικά Γιάννενα ως την Αθήνα του 2000

 

Σειρά: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Βιβλιοπωλείον της Εστίας. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2009    

224 σελ., 15Χ23

ISBN 978-960-05-1411-7

 

Το Οδοιπορικό για τη γνώση, με την υποδειγματικά λιτή γραφή του, είναι μια εκπληκτική μαθητεία (και οδηγός για τους νεότερους!) τόσο στο πάθος για την επιστήμη, την αριστεία και την προσφορά, όσο και στο ήθος του πνευματικού ανθρώπου που δεν συμβιβάζεται με τη μετριοκρατία και τα κακώς κείμενα στον δύσμοιρο τόπο μας.

 

ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΣΗΣ. Φιλόλογος, συγγραφέας

 

Το Οδοιπορικό για τη γνώση δεν είναι αυτοβιογραφία, αλλά μάλλον μια πρόταση ζωής που μπορεί να προσφέρει έμπνευση στους νέους μας. Ένα βιβλίο που προάγει με αυτό τον τρόπο τη σύνεση και την ελπίδα. Αξίζει να διαβαστεί με ιδιαίτερη προσοχή.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. Δικηγόρος, πολιτικός επιστήμονας

 

Ο βιωματικός λόγος του καθηγητή Μουτσόπουλου δεν είναι γλυκερός ή αυτο-εγκωμιαστικός: μας θυμίζει ότι η βάση λειτουργίας όλων των θεσμών, το θεμέλιο της επαγγελματικής καταξίωσης, είναι οι συλλογικές αξίες που ενσωματώνουν οι θεσμοί και ενσαρκώνουν οι ταγοί τους.

Ο Μουτσόπουλος είναι αδογμάτιστος, αλλά με άποψη· ακομμάτιστος, αλλά με πολιτικό στίγμα. Πάνω απ' όλα, τιμά την ιδιότητα του καθηγητή: «αυτός που καθοδηγεί».

 

ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ Κ. ΤΣΟΥΚΑΣ. Καθηγητής Οργανωσιακής Θεωρίας

 

Μερικά βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα :

O ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Μ. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Αμερικής στον τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας και των Συστηματικών Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

Υπηρετεί πάνω από τριάντα χρόνια ως καθηγητής Ιατρικών Σχολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ερευνητική συνεισφορά του στην κατανόηση της παθογένειας και στη θεραπεία των αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων θεωρείται πρωτοπόρα.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 600 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα. Aναφέρονται σε αυτά περισσότεροι από 13.000 άλλοι ερευνητές. Έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική για την προσφορά του ως πανεπιστημιακού δασκάλου, ιατρού και ερευνητή.

Έχει γράψει εκλαϊκευμένα άρθρα για τους ασθενείς στον ημερήσιο Τύπο και σε περιοδικά και έχει συγγράψει με τους συνεργάτες του την Εγκυκλοπαίδεια αυτοάνοσων νοσημάτων (Καπόν, Αθήνα 2005). Έχει εκθέσει επανειλημμένα τις απόψεις του για θέματα οργάνωσης του συστήματος υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας στην Ελλάδα (Απόψεις: «Για αυτιά που δεν ακούν», Α. Α. Λιβάνης, Αθήνα 2007).

Με το παρόν πόνημα προσπαθεί να εμπνεύσει νέα άτομα με φλόγα για την ιατρική επιστήμη, ώστε να αφιερωθούν σ' αυτήν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Το εξώφυλλο του βιβλίου
 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών