Ο θησαυρός της...σπηλιάς!...


 

Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων και οι Εκδόσεις Πρωτέας οργανώνουν την πρώτη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «ο Θησαυρός της Σπηλιάς» της Πέλης Φιλιππάτου.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση θα τελεστούν και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου και εικονογράφου του βιβλίου Ρόζας Φύτιζα.

Η παρουσίαση και τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12:00μμ, στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου», στο Πέραμα Ιωαννίνων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει οπτικοακουστική παρουσίαση με τίτλο «Υπόγεια παλάτια σε κίνδυνο».

Κύρια θεματική του βιβλίου είναι ο θαυμαστός κόσμος των σπηλαίων και η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Μέσα από το παραμύθι της «Ζωής» (της μικρής νεράιδας) και τις μαγικές εικόνες της Ρόζας Φύτιζα, ξετυλίγεται μια ιστορία η οποία έχει σκοπό να γνωρίσει στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, τον μυστηριώδη και ευαίσθητο υπόγειο κόσμο αλλά και την άρρηκτη σχέση του με τον άνθρωπο.

«Ο θησαυρός της σπηλιάς» ξεχωρίζει από τα λιγοστά σπηλαιολογικά παραμύθια, τόσο για την ποιότητα των εικόνων του, τα οποία αποτελούν πρωτότυπους πίνακες ζωγραφικής, όσο και για το κείμενό του. Ένα κείμενο που μέσα από την τεχνική του παραμυθιού ξεναγεί τον αναγνώστη με παιδαγωγικό τρόπο, σε όλο το φάσμα της ζωής και της ομορφιάς ενός σπηλαίου.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει ειδική ξενάγηση στο Σπήλαιο Περάματος για παιδιά και νέους, όπου θα βαδίσουν στα βήματα της μικρής νεράιδας, ανακαλύπτοντας τους σπάνιους θησαυρούς της φύσης που κρύβει σπηλιά

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών