ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ... ΜΑΚΡΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

του Χαράλαμπου Μ. Μουτσόπουλου

 

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει

στην παρουσίαση του νέου βιβλίου

του Καθηγητή Χαράλαμπου Μ. Μουτσόπουλου με τίτλο

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ... ΜΑΚΡΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

    

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00,

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

(Πανεπιστημίου 22, Αθήνα).

    

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος,

Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής,

ο κ. Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Ανοσολόγος Ερευνητής,

ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, Επίτιμος Αρεοπαγίτης

και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης,

και ο κ. Χαρίδημος Τσούκας, Καθηγητής

στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Ξυδάκης.

    

   

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ

Σόλωνος 98 - 106 80 Αθήνα,

http://www.livanis.gr  – e-mail: webmaster@livanis.gr

Tηλ.: 210 3661212, 210 3661209,

Μαρία Kουκουβίνου & Ευτυχία Xατζοπούλου.


Η Πρόσκληση της εκδήλωσης     

"Το τωρινό πόνημα του Χ. Μουτσόπουλου με έκανε να νιώσω σαν να μου ­έδιναν γροθιές στο στομάχι. Όταν μονορούφι το διάβασα, μου ήρθε αυθόρμητα η σκέψη: Να γιατί η χώρα μας έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα. Γιατί ο Χ. Μουτσόπουλος με τα γραφόμενά του δυστυχώς δεν φωτογραφίζει μόνο το πανεπιστημιακό-ιατρικό κατεστημένο, αλλά σχεδόν όλες, αν όχι όλες, τις πνευματικές και κοινωνικές ομάδες του τόπου. Όλοι μας, ο καθένας στο χώρο του, έχουμε συναντήσει παρόμοιες καταστάσεις σαν αυτές που περιγράφει, αλλά δεν τις δημοσιοποιήσαμε, όπως σωστά κάνει αυτός".

Στρ. Αβραμέας           

 

"Ο συγγραφέας είναι ο ξεναγός που μας δείχνει όψεις της λειτουργίας των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, τις ανθρώπινες συμπεριφορές που συναντώνται σε αυτές και πώς παράγονται. Αυτό με το οποίο πάνω απ' όλα παθιάζεται είναι η επιδίωξη της αριστείας. Όποιος γνώρισε την αριστεία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη μετριότητα και την παρακμή. Όποιος απόλαυσε τη χαρά της δημιουργίας θέλει να εμπνεύσει τη χαρά αυτή και στους άλλους. Αυτό κάνει ο καθηγητής Χ. Μουτσόπουλος σε αυτό το βιβλίο. Και ­ γι' αυτό εμείς τον ευχαριστούμε".

Χ. Κ. Τσούκας          

 

"Καμιά από τις ιστορίες δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας μου. Είναι όλες πραγματικές και τις καταγράφω όπως διασώθηκαν στη μνήμη μου. Περιλαμβάνουν ιλαρές, στενάχωρες, καμιά φορά και τραγικές εμπειρίες, που δεν στερούνται, πιστεύω, ενδιαφέροντος ώστε να τις κάνω δημόσια γνωστές. Τις κατέγραψα, λοιπόν, με σκοπό να αποκαλύψω και να καταγγείλω κακές νοοτροπίες".

Χ. Μ. Μουτσόπουλος      

 

Βιογραφικά στοιχεία

 


Χαράλαμπος Μουτσόπουλος

         Ο Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Έκανε τις βασικές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως αριστούχος φοιτητής και μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του (στρατιωτικό και αγροτικό) συνέχισε τις σπουδές του σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Αμερικής, στον τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας και των Συστηματικών Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

        Το 1980 επιστρέφει ως καθηγητής Παθολογίας στη νεοσυσταθείσα Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου κατορθώνει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να θέσει το τμήμα του στο διεθνή επιστημονικό χάρτη και να κάνει τα Γιάννενα πόλο έλξης ασθενών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

       Το 1993 εκλέγεται καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου επαναλαμβάνει το πείραμα με απόλυτη επιτυχία.

       Στόχος του καθηγητή Μουτσόπουλου ήταν και είναι η δημιουργία σωστών γιατρών και ερευνητών μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσης και της έρευνας. Αυτό έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα με περισσότερες από τετρακόσιες δημοσιεύσεις πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και με πλειάδα μαθητών του γιατρών, που επανδρώνουν τα νοσοκομεία, τις ιατρικές σχολές και τα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

       Εκτός από το επιστημονικό έργο, ο Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος έχει γράψει εκλαϊκευμένα άρθρα για τους ασθενείς σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει εκθέσει τις απόψεις του για θέματα οργάνωσης του συστήματος υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας στην Ελλάδα.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Απόψεις «Για αυτιά που δεν ακούν...».

     

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών