Define life- Η Δημιουργική Ζωή των Νέων

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι σημερινοί νέοι είναι αδιάφοροι, ανεύθυνοι, δε σέβονται θεσμούς και αξίες δεν ενδιαφέρονται για το αύριο, αμφισβητούν άκριτα τα πάντα και νωχελικά απολαμβάνουν τους κόπους των γονιών τους. Ωστόσο αυτές οι απόψεις δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και αποτελούν μια επιδερμική και βεβιασμένη θεώρηση της πραγματικότητας επειδή μια μικρή μερίδα της νεολαίας με διάφορους τρόπους επισκιάζει τους πολλούς. Και αυτό γιατί είναι γεγονός ότι υπάρχουν νέοι που μοχθούν, αγωνίζονται με υπευθυνότητα, ζήλο και μαχητικότητα για να ξεφύγουν απ’ τη μιζέρια και τον εφησυχασμό της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας ’’’’νέοι που προβληματίζονται, ανησυχούν για το μέλλον το δικό τους και της κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν.

 Αυτοί οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά τη ζωή τους και να αλλάξουν τον κόσμο. Ωστική δύναμη αποτελούν τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα. Αναδεικνύονται ρηξικέλευθοι, ανατρεπτικοί , οραματίζονται το αύριο με φαντασία και διάθεση για ουσιαστική αλλαγή. Έτσι με εφαλτήριο αυτά και οπλισμένοι με θάρρος, τόλμη, αγωνιστικότητα, εργατικότητα και γνώσεις που παρέχονται σήμερα άφθονες, με ισχυρή, ελεύθερη και ηθική βούληση μπορούν να δημιουργήσουν τον κόσμο που θέλουν μέσα στον κόσμο που θέλουν να ξεπεράσουν. Η προνοητικότητα, η μεθοδικότητα και ο προγραμματισμός ασφαλώς θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, χωρίς οι νέοι να αγνοήσουν την πείρα των μεγαλυτέρων αφομοιώνοντας εποικοδομητικά τα θετικά και απορρίπτοντας τα αρνητικά.

Συγκεκριμένα η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ αφορά σίγουρα την Οικονομία, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία αλλά και το περιβάλλον και την Ψυχαγωγία, τομείς που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά τους.

Αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή είναι διακεκριμένες προσωπικότητες στους τομείς αυτούς:

  • Θεοδόσης Τάσιος (ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Π.-φιλόσοφος)

  • Σταύρος Μπένος (πολιτικός και ιδρυτής του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ)

  • Θόδωρος Παπαγιάννης (γλύπτης)

  • Διονύσης Ζήνδρος (ιδρυτής του zino.gr)

  • Σταύρος Μεσσήνης (co-funder του Co-Lab Athens)

  • Βασίλης Κωστάκης (ιδρυτής P2P Lab)

Αποτελούμε μία ομάδα 40 δραστήριων μαθητών των Ιωαννίνων, που αποφασίσαμε πως θέλουμε να δούμε τον κόσμο με άλλη ματιά και να κάνουμε κάτι καλύτερο γι' αυτόν˙ να δείξουμε σε όλους και κυρίως στους νέους, πως έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν προς το καλύτερο, με υπευθυνότητα, κοινωνικότητα και δημιουργικό πνεύμα! Άλλωστε οι νέοι θέτουν πάντοτε ψηλά τον πήχυ , αγνοώντας εκείνους που τους αποτρέπουν από τα “θέλω” και τους στόχους τους.

Συγκεκριμένα, οι ενέργειες της δικής μας ομάδας: TEDxYouth@Pamvotis αποσκοπούν:

  • στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, προκειμένου να συνεργαστούμε μετέπειτα και να υλοποιήσουμε τις ενέργειες αυτές στην καθημερινότητά μας

  • στην παρουσίαση προτύπων, μοντέλων εργασίας και τεχνογνωσίας, ως επί το πλείστον άγνωστων στην κοινή γνώμη

  • στη γνωριμία με το παγκόσμιο φαινόμενο του TED που στηρίζεται ακριβώς στην ομαδικότητα και την συνεργασία των νέων σε διεθνές επίπεδο

Προκειμένου όμως να τα υλοποιήσουμε όλα αυτά, διοργανώνουμε στις 31 ΜΑΡΤΙΟΥ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ στα ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ  μία εκδήλωση με θέμα: “Define life-H Δημιουργική Ζωή του Νέου ”

Μπορούμε να κάνουμε το βήμα αυτό μαζί να δώσουμε μέλλον και προοπτική σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σ' αυτήν την περίοδο κρίσης!

 


 

 
  
  

Ήμουν και εγώ εκεί.

Ναπολέων Ροντογιάννης


  
  


 
τον φάκελο "κίνηση ιδεών"
     τον διαβάσανε:

       
 
      αριθμός επισκεπτών