ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και Ώρα 20:00΄

 

 

στο Βιβλιοπωλείο De Profundis των εκδόσεων Γκοβόστη

Ζωοδόχου Πηγής 73 Αθήνα 10681 Αθήνα

Τηλέφωνο  210-3815433, 210-3816661, 210-3822251 fax 210-3815882

 

Προσκεκλημένοι Ποιητές

ΤΑΣΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΡΗΝΙΩΤΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΛΙΔΑΣ

ΚΙΚΗ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

 

Συντονίζει ο

Κώστας Γ. Παπαγεωργίου

(Ποιητής-Κριτικός Λογοτεχνίας)

 

Τα τελευταία τρία χρόνια περισσότεροι από εκατό ποιητές έχουν παρουσιάσει το έργο τους στο πλαίσιο των Ποιητικών Διαλόγων, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση για την ποίηση, παλιότερη και σύγχρονη – μια συζήτηση που, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, είναι τόσο ευρεία και πολυδιάστατη που δεν είναι δυνατόν να εξαντληθεί σε μία συνάντηση ή έστω σε μια σειρά συναντήσεων.

Έτσι, λοιπόν, και φέτος τρεις ποιητές, εκπρόσωποι διαφορετικών γενεών, αλλά –για να είμαστε πιο ακριβείς– κυρίως εκπρόσωποι της ποίησής τους, διάβασαν ποιήματά τους και συζήτησαν για θέματα που άπτονται της τέχνης τους. Οι Ποιητικοί Διάλογοι του Οκτωβρίου συνδυάστηκαν με την Απονομή του Βραβείου Άρη Αλεξάνδρου. Το Βραβείο Μεταφρασμένης Ποίησης Άρης Αλεξάνδρου δόθηκε στον Αλέξανδρο Ίσαρη για τη μετάφρασή των Έξι Ευρωπαίων Ποιητών που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις GUTENBERG.

Οι Δημήτρης Αγγελής, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Νάσος Βαγενάς, Γιώργος Βέης, Μιχάλης Γκανάς, Βαγγέλης Δημητριάδης, Στάθης Ιντζές, Λεωνίδας Κακάρογλου, Γιώργος Κακουλίδης, Λένα Καλλέργη, Ηλίας Κεφάλας, Χάρις Κοντού, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Πάνος Κυπαρίσσης, Ειρήνη Μαργαρίτη, Γιώργος Μαρκόπουλος, Νίκος Μοσχοβάκος, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιώργος Μπλάνας, Κατερίνα Νεστορίδου, Ελένη Ντούξη, Βασιλεία Οικονόμου, Μανώλης Πρατικάκης, Γιώργος Ψάλτης βρέθηκαν στο βιβλιοπωλείο DE PROFUNDIS, διάβασαν ποιήματα και συζήτησαν θέματα όπως η αξία της κριτικής στην ποίηση, ο ρόλος του κριτικού, η σχέση κριτικού-ποιητή, οι γενιές της ποίησης, οι παραδοσιακές και οι σύγχρονες ποιητικές μορφές, καθώς και για τη σημασία της διασκευής ενός λογοτεχνικού ή ποιητικού κειμένου.

Με τη συνάντηση του Ιουνίου ολοκληρώνεται και ο φετινός κύκλος των Ποιητικών Διαλόγων, με την υπόσχεση να επανέλθουμε στα περί ποίησης μετά το καλοκαίρι

 

 

 

 
      αριθμός επισκεπτών