Γιάννης Δάλλας

Ο Ηπειρώτης ποιητής

Ο Κύκλος Ποιητών και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεoλαίας (ΟΠΑΝ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖOYN ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ...

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, 13 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 το βράδυ


  

     

Τον Γιάννη Δάλλα, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, παρουσιάζει ο Κύκλος Ποιητών στις 13 Φεβρουαρίου,   8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός και μεταφραστής της αρχαίας ελληνικής λυρικής ποίησης, ο Γιάννης Δάλλας έχει καταθέσει ένα ογκώδες, πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο στα Γράμματά μας το οποίο καλύπτει μια περίοδο που υπερβαίνει τον μισό αιώνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται απ’ αφορμή την πρόσφατη έκδοση της νέας ποιητικής συλλογής του χαλκέντερου δημιουργού Περίακτος (Δαρδανός). Τον Γιάννη Δάλλα θα παρουσιάσει ο ποιητής και  μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας, ο οποίος και θα συνομιλήσει μαζί του για το έργο του αλλά και για τη σημασία της ποίησης, της μετάφρασης και των αρχαίων και σύγχρονων κλασικών. Ο τιμώμενος ποιητής θα διαβάσει ποιήματά του από τις παλαιότερες συλλογές και από το νέο του βιβλίο.

   

  

   

 Περισσότερα για τον Ηπειρώτη ποιητή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210-3623792, 210-3621601, 210-3616674

Κύκλος στο Κέντρο - 6 ποιητικές συναντήσεις

Κάθε δεύτερη Δευτέρα, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο, στις 7μμ το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

   

 
      αριθμός επισκεπτών