ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ  ΛΑΕ  ΓΙΑ  ΤΟΝ 

ΑΡΗ  ΣΤΗ  ΜΕΣΟΥΝΤΑ  ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ  ΑΡΤΑΣ 

ΣΤΙΣ 16  ΚΑΙ  17  ΙΟΥΝΙΟΥ

 


 

   Σχετικά με την πολιτική εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη, 73 χρόνια απο τη μέρα που ο πρωτοκαπετάνιος πέρασε στην Ιστορία, που προγραμματίζουμε ως ΛΑΕ για τις 16 και 17 Ιουνίου και σε συνέχεια της αρχικής ανακοίνωσης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

   1. Η προσπάθεια της ΛΑΕ, είναι η εκδήλωση να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα και να κινητοποιήσει όχι μόνο τα μέλη και τους φίλους μας, αλλά ευρύτερα αριστερούς πολίτες και κυρίως τη νεολαία μας. Γιατί ο Άρης σήμερα, στον καιρό των μνημονίων και της νέας κατοχής της πατρίδας μας, είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε. Γιατί μέσα απο τη διαδρομή του ως πρωτοπόρος αγωνιστής κομμουνιστής, το ήθος, το ασίγαστο πάθος του για λευτεριά και λαοκρατία και την ικανότητά του, με τη βοήθεια του ΕΑΜ, να μετατρέψει μια χούφτα αντάρτες, που ξεκίνησαν απο την καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα στις 21 Μαϊου του 42, σε ολάκερο στρατό και να γράψει το νέο 21, την εποποιία του ΕΛΑΣ και της εθνικής μας αντίστασης, ενάντια στους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές, μας συντροφεύει και μας κοθοδηγεί ξανά.  Γιατί ο Άρης, μέσα από τη θυσία του στις 16 Ιουνίου του 1945, με λίγους συντρόφους, όπως όταν ξεκίνησε, διάβηκε στην ιστορία περήφανος και ανυπότακτος, αλλά όχι προσκυνημένος.

   2. Η κεντρική μας εκδήλωση στη Μεσούντα, με απόδοση φόρου τιμής στον πρωτοκαπετάνιο απο τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα πραγματοποιηθεί, όπως έχουμε ανακοινώσει,, την Κυριακή 17 Ιουνίου και ώρα 12.00, στο μνημείο, απέναντι απο την πλατεία του χωριού.

Για τους νεότερους και τους πιό τολμηρούς, που θα διαθέτουν στοιχειώδη ορειβατικό εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια), θα υπάρξει χρόνος, με τη βοήθεια των συντρόφων της Άρτας, να προσεγγίσουν μεσα απο μονοπάτι, το σημείο που έφυγε μαζί με το συναγωνιστή του μαυροσκούφη Γ. Τζαβέλλα, κάτω στο φαράγγι του Φάγγου, δίπλα στον Αχελώο.

   3. Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 21.00,  παρουσία του Γραμματέα της ΛΑΕ και με τη φροντίδα της τοπικής μας οργάνωσης, σε κεντρική πλατεία της Άρτας, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία με τραγούδια της αντίστασης, των αγώνων και της παράδοσης του λαού μας.

   4.  Για τη συμμετοχή των συντρόφων στις εκδηλώσεις, εξετάστηκε το ενδεχόμενο της ημερήσιας εκδρομής απο Αθήνα για Μεσούντα. Αποκλείστηκε όμως απο τα τουριστικά γραφεία που απευθυνθήκαμε, λόγω της απόστασης. Η αυθημερόν συμμετοχή ωστόσο, είναι εφικτή απο τους φίλους και συντρόφους των γειτονικών νομών.

   5.  Για τις μακρυνές περιοχές συνεπώς, επιλέγεται η διήμερη μετάβαση, με προσπάθεια απο την οργανωτική επιτροπή ελαχιστοποίησης του κόστους.

Έτσι, για όσους μετακινηθούν με δικά τους αυτοκίνητα και μετά απο συνεννόηση των συντρόφων της Άρτας με το Ξενοδοχείο ARTA PALACE, 5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας -  Αγρινίου, δόθηκαν οι παρακάτω τιμές δωματίων, για μία διανυχτέρευση με πρωϊνό:

Μονόκλινο 40 €, δίκλινο 50 €, τρίκλινο 70 € και τετράκλινο 85 €.

Το τηλ. tου Ξενοδοχείου είναι: 2681061222, e-mail:  hotel@artapalace.gr

Πριν την επικοινωνία με το Ξενοδοχείο, να υπάρξει προσυνεννόηση με τους συντρόφους   της ΛΑΕ Άρτας, σ. Σταύρο Πιστιόλη στο τηλ.6970233768 και Μπάμπη Πεσλή στο τηλ. 6942409905.

6. Για όσους θελήσουν να ταξειδέψουν με πούλμαν απο Αθήνα και τις γύρω πόλεις (Χαλκίδα, Θήβα, Κόρινθο κ.λ.π.) και για τη μετάβαση από Αθήνα στην Άρτα, το Σάββατο 16 Ιουνίου, διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο με πρωϊνό, μεταβαση  στη Μεσούντα την επόμενη μέρα Κυριακή 17 Ιουνίου για την εκδήλωση και επιστροφη στην Αθήνα, ισχύουν οι παρακάτω τιμές:

- Για διαμονή σε μονόκλινο 65 €.

- Για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο 55 €/άτομο.

- Για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο 55 €/άτομο επίσης.

   7. Για μαθητές, φοιτητές και άνεργους και με επιδότηση απο τη ΛΑΕ της διαφοράς, παρα τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει το κόμμα, ισχύουν οι παρακάτω τιμές:

- Μετάβαση απο Αθήνα σε Άρτα, διαμονή στο ξενοδοχείο με πρωϊνό σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο, μετάβαση την επόμενη μέρα στη Μεσούντα για την εκδήλωση και επιστροφή στην Αθήνα, 30 €/άτομο.

   


 

Επειδή όπως γίνεται αντιληπτό, πρέπει σχετικά σύντομα να γνωρίζουμε πόσοι θα συμμετέχουν, παρακαλούμε μέχρι τέλος Μαϊου να δηλώσετε συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπη, καταβάλλοντας και το αντίστοιχο ποσό.

Ενημερώνουμε ακόμη, ότι αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και απο Θεσ/νίκη, Θεσσαλία κ.λ.π., με ευθύνη των τοπικών Πολιτικών Επιτροπών της ΛΑΕ.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, αποτελείται απο τους συντρόφους: Χρήστο Παπαδόπουλο τηλ. 6977351961, Μάξιμο Μπόλα  τηλ. 6974920579,  Παναγιώτη Κατίκα τηλ. 6977229603, Κώστα Κατσάμπη τηλ. 6972206607, Δέσποινα Καρούση τηλ. 6973661353 και στο

mail 1407dk@gmail.com, καθώς και τους σ. Σταύρο Πιστιόλη τηλ 6970233768, και Μπάμπη Πεσλή τηλ. 6942409905, από την Πολιτική Επιτροπή της Άρτας.

                                                                                     Απο την οργανωτική επιτροπή

 

 

 

      αριθμός επισκεπτών