«Πάμε Πειραιά, πάμε θέατρο;»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Ώρα 19:30

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ –ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ.

του Νίκου Παπακώστα

Με τη συνεργασία του Canto Mediterraneo  AMKE, του Πολιτιστικού Σωματείου Διόνυσος, των Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών Κόνιτσας, Ραδοβυζίων και Τζουμερκιωτών, της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας «Γεώργιος Καραϊσκάκης και του Πολιτιστικού συλλόγου «Ιλισσός»


  

Το  ντοκιμαντέρ που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου αναφέρεται στο σπουδαιότερο αρχαιολογικό εύρημα όλων των εποχών: Τον Μηχανισμό των Ατικυθήρων, το αρχαιότερο μηχανικό σύμπαν. Συμμετέχουν πολλοί διάσημοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, όπως αστρονόμοι, φυσικοί, μαθηματικοί, παλαιογράφοι, ιστορικοί των επιστημών, αρχαιολόγοι. Παρατίθεται, με επικεφαλής τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τυχαία σειρά των λοιπών συμμετεχόντων η σχετική λιστα συμμετεχόντων:

Η Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.                                                

Δημήτρης Νανόπουλος τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, φυσικός, ερευνητής του CERN, διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον του Τέξας, όπου διευθύνει ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λοζάνη.

Διονύσης Σιμόπουλος φυσικός, αστρονόμος και επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου

Διονύσης Κριάρης μαθηματικός και κατασκευαστής αρχαίων οργάνων μεταξύ αυτών του αντιγράφου του μηχανισμού που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών.

Αγγελικη Σίμωσι Αρχαιολόγος, τ. Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Αγαμέμνων Τσελίκας φιλόλογος, παλαιογράφος και προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικούύ Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης

Μάνος Δανέζης  ομ. Καθηγητής Αστροφυσικής, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στράτος Θεοδοσίου Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και της φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών Τομέας Αστροφυσικής-Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γιάννης Μπιτσάκης φυσικός και ιστορικός των επιστημών, μέλος της ομάδας μελέτης του Μηχανισμού.

Mike Edmunds καθηγητής της φυσικής και της αστρονομίας του πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Alexander Jones Institute for the Study of the Ancient World, New York, USA

Jim Evans καθηγητής της Φυσικής Πανεπιστημίου του Puget Sound των ΗΠΑ και Διευθυντής του προγράμματος Επιστήμης, Τεχνολογίας και Κοινωνίας.

Μάνος Ρουμελιώτης  Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, Διευθυντής Εργαστηρίου Τεχνολογίας Συστημάτων Υπολογιστών και Δικτύων

Κυριάκος Ευσταθίου Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων, Διευθυντής Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Γιώργος Καββαδίας  αρχαιολόγος, ως εκπρόσωπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Παναγιώτης Λασκαρίδης Πρόεδρος του ιδρύματος «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» που με τη βοήθεια του πραγματοποιήθηκαν οι ενάλιες ανασκαφές στο σημείο του ναυαγίου των Αντικυθήρων, αλλά και η ανακαίνηση και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Ξενοφών Μουσσάς καθηγητής Φυσικής Διαστήματος Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής και επιστημονικός σύμβουλος της παραγωγής.

Η παραγωγή, που έγινε με επιστημονικό σύμβουλο τον καθηγητή της αστροφυσικής του διαστήματος στο ΕΚΠΑ κ. Ξενοφώντα Μουσά, είναι μια εθελοντική προσπάθεια της ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ CANTO MEDITERRANEO και όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Να σημειωθεί ότι επιδιώκουμε να προβάλλεται δωρεάν σε σχολεία, ιδρύματα και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς. Τέλος να σημειωθεί ότι η όλη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε όταν πληροφορηθήκαμε, ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, όπως απέδειξαν οι μελέτες της διεθνούς επιστημονικής ομάδας διερευνησής του.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάμε Πειραιά, πάμε θέατρο;» την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ( Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς τ.κ.185 35) και είναι αποτέλεσμα συνεργασία της  CANTO MEDITERRANEO ΑΜKE, του Πολιτιστικού Σωματείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ, των Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ και ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΩΝ, της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας   «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης» και του ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΛΙΣΟΣ.

Στόχος μας είναι το ντοκιμαντέρ μας να συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου και πιστεύουμε ότι θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στον πολιτισμό της χώρας μας αλλά και στην οικονομία της. Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί, αφού μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, να προκαλέσει την οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, συναντήσεων και ακόμη πολιτιστικών και αναπτυξιακών δράσεων, όπως είναι οι εκθέσεις, οι εκδόσεις, οι προβολές, οι ημερίδες σε συνεργασία με Μουσεία, Ιδρύματα, Πανεπιστήμια κλπ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε εδώ το διαφημιστικό μας σποτ  https://www.youtube.com/watch?v=l6KUHuU4Nws&feature=youtu.be

 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Τα τηλέφωνα μας είναι 210 7709182,  6976355443.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με το πολιτιστικό σωματείο Διόνυσος και την κ. Μαργαρίτα Βέργου  στο τηλέφωνο 6947212830

Θα θέλαμε να προωθείσετε τα μήνυμα μας αυτό και στους φίλους σας και να τους προσκαλέσετε να είναι μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε

    


  

  

****************************

Canto mediterraneo Non profit org.

10 Korinthias

11526 Athens Greece

tel. 210 7709182   cel. 6976 355443

****************************

Νικος Παπακώστας

Συνθέτης,  σκηνοθέτης και συγγραφέας

Τηλ. 210 7709182    6976355443

 

      αριθμός επισκεπτών