Σφαγή των Αρμενίων 24/04/1915

Πριν από 100 χρόνια 1,5 εκατομμύρια Αρμένιοι σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις 24/04/1915. Η αρμένικη διασπορά αποτίει φόρο τιμής στα θύματα.


 

   

   

Αρμένιοι, έχουν ανάψει κεριά σχηματίζοντας το έτος 1915. Το έτος που βάφτηκε με αίμα από τη γενοκτονία των Αρμενίων.


 

   

 

1.500.000 εκατομμύρια άνθρωποι σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.


 

    

 

Στόματα που πριν δεν μιλούσαν για τη σφαγή, πλέον χρησιμοποιούν τη λέξη γενοκτονία.


 

   

 

Όπως ο Γερμανός πρόεδρος Γιοακίμ Γκάουκ, στην ομιλία του για την 100η επέτειο της σφαγής των Αρμενίων, έκανε λόγο για γενοκτονία, έναν όρο, τον οποίο το Βερολίνο αρνούνταν μέχρι πρότινος να χρησιμοποιήσει.


 

   

 

Πριν από λίγες μέρες έγινε η πρώτη δημόσια δήλωση Πάπα για γενοκτονία Αρμενίων, η οποία και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Τουρκικής πλευράς. 

 

Αυτοί είναι οι διασημότεροι Αρμένιοι στον κόσμο 

 

Το πραγματικό όνομα της 68χρονης Cher, είναι Cherilyn Sarkisian. Η μητέρα της ήταν Αμερικανίδα ενώ ο πατέρας Αρμενιοαμερικανός.  


 

   

 

Η Κιμ Καρντάσιαν βρέθηκε στην Αρμενία πρόσφατα στη χώρα των προγόνων της. Άφησε λίγα λουλούδια στο μνημείο.


 

   

 

Το επίθετο της οικογένειας του Αντρέ Αγκάσι ήταν Agassian, αλλά το άλλαξαν προκειμένου να αποφύγουν διώξεις.


 

    

 

O Charles Aznavour είναι ένας αγαπημένος Γαλλοαρμένιος τραγουδιστής, ηθοποιός και δημόσιο πρόσωπο. Οι γονείς του, Αρμένιοι και οι δύο. Μάλιστα η μητέρα του είχε επιζήσει από τη γενοκτονία του 1915.


 

    

 

Ο Σεργκέϊ Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας από το 2004 υπήρξε και πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη για μια δεκαετία έχει δηλώσει «Έχω Αρμένικο αίμα στις φλέβες μου».


 

   

 

Ένας από τους πιο διάσημους επιχειρηματίας, με Αρμένικη καταγωγή, είναι ο Kirk Kerkorian. Έχει δωρίσει πάνω από δισ. δολάρια για έργα στην Αρμενία από τον σεισμού το 1988, όπου σκοτώθηκαν 25.000 άνθρωποι.


 

  

 

 Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής της Formula 1 Alain Prost είχε το ρεκόρ σε νίκες μέχρι το 1987. Η γιαγιά του γλίτωσε από τη γενοκτονία και πήγε στη Γαλλία, όπου γνώρισε τον σύζυγό της και απέκτησαν μία κόρη της Marie-Rose Karatchian, τη μητέρα του Prost.


 

   

 

Ο lead singer Serj Tankian του συγκροτήματος μέταλ με το όνομα System of a Down είχε κάνει καμπάνια προκειμένου να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων.


 

   

 

Andy Serkis, το διάσημο γκόλουμ από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» κατάγεται από την Αρμενία. Το πραγματικό του επίθετο της οικογένειας του πατέρα του αρχικά ήταν Sarkisian, πριν το αλλάξουν σε Serkis.


 

   

 

David Dickinson. Εμπορος αρχαιοτήτων και τηλεοπτικός παρουσιαστής, γεννήθηκε από Αρμένια μητέρα και μετά δόθηκε για υιοθεσία, γεγονός που αγνοούσε μέχρι τα 12. Δεν γνώρισε ποτέ τη βιολογική του μητέρα.


 

   

 

 

      αριθμός επισκεπτών