Πολιτισμός

λογοτέχνες

Βραβεία στον Στέφανο Τσιόδουλο και τον Μιχάλη Γκανά

Από την Ακαδημία Αθηνών

Αναδημοσίευση από thesprotianews στις 30/12/2011       
Δύο Ηπειρώτες είναι ανάμεσα στους φετινούς βραβευθέντες της Ακαδημίας Αθηνών. Στην πανηγυρική συνεδρίαση που το απόγευμα της Πέμπτης απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία, ανάμεσα στα οποία είναι ο ζωγράφος Στέφανος Τσιόδουλος και ο ποιητής και στιχουργός Μιχάλης Γκανάς.
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιόδουλος πήρε το βραβείο του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας, το οποίο δίνεται στη μνήμη του Άγγελου Κίτσου, για τη μελέτη με θέμα την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την ιστορία της τέχνης της Ηπείρου, στο βιβλίο του με τίτλο «Η Ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου. Τέλη 18ου – αρχές 20ού αιώνα. Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση» (Ριζάρειο Ίδρυμα, Αθήνα 2009). Το βραβείο συνοδεύει το χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.

Επίσης, το βραβείο ποιήσεως από το ίδρυμα Πέτρου Χάρη, πήρε ο Μιχάλης Γκανάς για το σύνολο του έργου του (το βραβείο συνοδεύει χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ).

  

Ο Στέφανος Τσιόδουλος γεννήθηκε το 1968 στα Γιάννενα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1998. Περισσότερα

Ο Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε το 1944 στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας. Περισσότερα

Η Ακαδημία Αθηνών ειδικά φέτος δεν απένειμε κανένα από τα τρία θεσμοθετημένα μεγάλα βραβεία.

 

   
 Μιχάλης Γκανάς
   
 Στέφανος Τσιόδουλος
   αριθμός επισκεπτών