Πολιτισμός - Τέχνη
"σινεμά"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr E-mail: pkioannina@gmail.com

Κυριακές στο πανί

H ιστορία μια δίκης

 

Άλφρεντ Χίτσκοκ, 13 Εγκλήματα Ζητούν Ένοχο

(The Wrong Man, ΗΠΑ, 1956, διάρκεια: 105 λεπτά)

 

 


  Άλφρεντ Χίτσκοκ

                Οι Κυριακές στο πανί, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, προβάλλουν την τρίτη ταινία του κύκλου H ιστορία μια δίκης, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Πρόκειται για την ταινία  του Άλφρεντ Χίτσκοκ, 13 Εγκλήματα Ζητούν Ένοχο (The Wrong Man, ΗΠΑ, 1956, διάρκεια: 105 λεπτά).

  • Σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

  • Παραγωγή Άλφρεντ Χίτσκοκ

  • Σενάριο Άνγκους ΜακΦέιλ, Μάξουελ Άντερσον (Διήγημα)

  • Πρωταγωνιστές Χένρι Φόντα, Βέρα Μάιλς, Άντονυ Κουέιλ

 

                Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

                O ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει σχετικά:

 

                «Ο Μάνι είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος οικογενειάρχης που εργάζεται ως κοντραμπασίστας σε μια μπάντα ενός νυχτερινού κέντρου. Δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα οικονομικά, έχει χρέη, και όταν η γυναίκα του πρέπει να πάει στον οδοντίατρο, ο Μάνι επισκέπτεται την ασφαλιστική εταιρεία για να πάρει ένα μικρό δάνειο. Εκεί, μια υπάλληλος τον ταυτίζει με τον άνθρωπο που λήστεψε την εταιρεία στο παρελθόν και καλεί την αστυνομία. Ο Μάνι συλλαμβάνεται και ανακρίνεται. Επειδή δεν έχει να κρύψει τίποτα, συνεργάζεται απόλυτα με την αστυνομία, αλλά όσο περισσότερο συνεργάσιμος γίνεται, τόσο περισσότερα στοιχεία μαζεύονται εις βάρος του, και του καταλογίζεται μια σειρά ληστειών στην ευρύτερη περιοχή.

 

                Ο Χίτσκοκ καταπιάνεται με ένα από τα αγαπημένα του μοτίβα, αυτό της λάθος ταυτότητας και του κανονικού, μέσου ανθρώπου που μπλέκει σε σκοτεινές και επικίνδυνες καταστάσεις χωρίς να το έχει επιλέξει. Αυτή τη φορά, ο χειρισμός του θέματος είναι πιο «χαμηλών τόνων», καθώς, όπως μας επισημαίνει ο ίδιος ο Χίτσκοκ στην αρχή της ταινίας, πρόκειται για μια αληθινή ιστορία».

 

   Χένρι Φόντα


Βέρα Μάιλς  

 
Άντονυ Κουέιλ

     

 

αριθμός επισκεπτών