Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017»

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

 

Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετέχει στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017» με σειρά δράσεων:

 

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Βίτσα Ζαγορίου:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Βίτσα Ζαγορίου: Διαδρομές στον χώρο και τον χρόνο»  σε συνεργασία με τον  Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών  Βίκου – Αώου και  Πίνδου, το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και την υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου.

Μέσω της περιήγησης σε ιστάμενα μνημεία και εναπομείναντα ίχνη της ανθρώπινης δραστηριότητας από τα κλασικά έως τα νεώτερα χρόνια στην περιοχή της Βίτσας, καταδεικνύεται η στενή σχέση ανθρώπινης δραστηριότητας και φυσικού περιβάλλοντος, που επίσης αποτελεί μνημείο φυσικής κληρονομιάς και επηρεάζει καθοριστικά την ανθρώπινη πολιτιστική δράση. Δίνεται έμφαση στη διαλεκτική σχέση ανθρώπου-περιβάλλοντος και την ανάγκη σεβασμού των χαρακτηριστικών της φύσης αλλά και των πόρων που αντλεί ο άνθρωπος από αυτήν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

 

Υπεύθυνοι προγράμματος:

Ιουλία Κατσαδήμα, αρχαιολόγος , Βιργινία Μαυρίκα, ιστορικός τέχνης

Τηλ. επικοινωνίας: 26510 01076 και 2651039580

 

 

Αρχαιολογικός Χώρος "Ελληνικών" Κοπάνης

Θα πραγματοποιηθούν περίπατος και θεματική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο «Ελληνικών» Κοπάνης για σχολικές ή άλλες ομάδες, που θα ενδιαφερθούν. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει νεκροταφείο ελληνιστικών χρόνων (3ος-2ος αιώνας π.Χ.) και εκπληκτική θέαση σε φυσικά περάσματα, τα οποία του προσδίδουν στρατηγική σημασία.

Υπεύθυνοι προγράμματος:

Χρήστος Κλείτσας, Αγγελική Πανάτση, αρχαιολόγοι

Τηλ. επικοινωνίας: 26510 01062 και 26510 01072

 

 

Παρασκευή,  26 Μαΐου  2017

Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης

Θα πραγματοποιηθούν περίπατος και θεματική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης για σχολικές ή άλλες ομάδες, που θα ενδιαφερθούν. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει τα οικοδομήματα του Ιερού και Μαντείου του Δωδωναίου Διός με δισχιλιετή ζωή – κατοίκηση (περίπου 1.600 π.Χ. – 400 μ.Χ.) στη σκιά του μυθικού όρους Τόμαρος.

Υπεύθυνοι προγράμματος:

Παρασκευή Γιούνη, Χρήστος Κλείτσας, αρχαιολόγοι

Τηλ. επικοινωνίας: 26510 01060 και 26510 01062

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, και ειδικότερα στην Αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης, στην οποία φιλοξενούνται τα ευρήματα από την αρχαία Δωδώνη, θα ζωντανέψει και πάλι μέσα από την αφήγηση και τη διάδραση, η «γριά» βελανιδιά. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι των μικρών μας φίλων ο ποντικός Μολοσσίδης και ο σύντροφός του Τιμόδαμος.

Υπεύθυνοι προγράμματος:

Ελένη Βασιλείου, Βασιλική Γιαννάκη, αρχαιολόγοι.

Τηλ. επικοινωνίας: 26510 01078 και 26510 01079.

 

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Πλατεία 25ης Μαρτίου 6

45221- Ιωάννινα

efaioa@culture.gr, www.amio.gr

 

  


 

  

 

   αριθμός επισκεπτών
       --