Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

SOS. Σώστε το καρναβάλι!

Αναδημοσίευση από: O «Τύπος Ιωαννίνων»         

 

Αποκριάτικες δράσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Αναλυτικά οι δράσεις:

    

  • SOS. Σώστε το καρναβάλι!

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 16:30, πραγματοποιείται η δράση δημιουργικής απασχόλησης «SOS. Σώστε το καρναβάλι!», για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Με την καθοδήγηση των παιδαγωγών Γεωργίας Κατσούδα, Ιωάννας Νούση και Άσπας Ρογδάκη και εφόδιο την τεχνολογία οι μικροί φίλοι θα ψάξουν το χαμένο σκήπτρο του βασιλιά καρνάβαλου για να σώσουν τις Απόκριες.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων.

    

  • Μα… Γυρεύοντας

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00,  παρουσιάζεται η διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Μα… Γυρεύοντας» από την ομάδα κουκλοθέατρου «Αντράλα». Οι θεατές θα γνωρίσουν τον ανεπανάληπτο, εμπνευστή των γεύσεων και τρομερό chef Antonio Jimenez de la Salsa που έχει γράψει μια μοναδική συνταγή και την παρουσιάζει όπου και αν βρεθεί! Τι γίνεται όμως όταν ένας ποντικός του χαλάσει τα σχέδια;

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

  

  • Εργαστήρι κατασκευής χαρταετού

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου (ώρες 10:30-12:00 & 12:30-14:00), παιδιά ηλικίας 5  έως 9 ετών, θα ζωντανέψουν το έθιμο του χαρταετού της Καθαράς Δευτέρας. Με αφετηρία το δημιουργικό παιχνίδι και τη βοήθεια της Χαράς Σκαρλάτου, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα έθιμα της Αποκριάς και θα κατασκευάσουν τον δικό τους παραδοσιακό χαρταετό.           

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων.

     

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065, καθημερινά, 10:00-17:00, εκτός Τρίτης.

 


 

 

   

   αριθμός επισκεπτών
       --