Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΤΥΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ!

Ημερήσιο ηπειρώτικο πανηγύρι «όπως παλιά»
στο Πεδίο του Άρεως

Με την Πανηπειρωτική, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 12 – 8 μμ

 

 

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου η καρδιά της Αθήνας χτυπά ηπειρώτικα!

 

Για πρώτη φορά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, προσκαλεί σε ένα Ημερήσιο Ηπειρώτικο Πανηγύρι «όπως παλιά» στο κέντρο της πόλης, στο Πεδίο του Άρεως.  Αυτό που παλαιότερα συνέβαινε στις παρυφές της πόλης, σε Πεντέλη, Χασιά κι αλλού, τώρα μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, στήνοντας μια μεγάλη ηπειρώτικη γιορτή.

 

Η Ήπειρος της Αθήνας θα είναι εκεί! Οι απόδημοι Ηπειρώτες, με τις Αδελφότητες και τις Ομοσπονδίες τους, ανταμώνουν στις 6 Οκτωβρίου, γλεντούν και χορεύουν με τον ανθό της ηπειρώτικης παράδοσης!

 

Εξαίρετοι ηπειρώτες μουσικοί και τραγουδιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής, όλοι τους εθελοντικά και ψυχωμένα! Την μουσική σκυτάλη του Πανηγυριού θα κρατήσουν διαδοχικά, από τις 12 μμ μέχρι να βραδιάσει, οι κομπανίες των Θοδωρή Γεωργόπουλου και Πέτρου Χαλκιά, ο Ναπολέων Δάμος συνοδεύοντας τους Σάββα Σιάτρα και Παγώνα Αθανασίου, ο Τάσος Μαγκλάρας και οι «Λαλητάδες», όλοι τους άξιοι  εκπρόσωποι της ηπειρώτικης παράδοσης και πάντα δίπλα στην Πανηπειρωτική.

 

Μια ηπειρώτικη πανδαισία, με ελεύθερη είσοδο και χορό, ένα ανοικτό κάλεσμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη, κάθε φίλο της Ηπείρου και της παράδοσης.

 

Μια Κυριακή γεμάτη Ήπειρο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι να βραδιάσει, ακριβώς δίπλα στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως, στον χώρο πίσω από το άγαλμα του Κωνσταντίνου, στην βαθύσκιωτη κεντρική διαδρομή του πάρκου (συμβολή Αλεξάνδρας & Μαυροματαίων). Με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων (?).

  

Έγραψε ο Γιώργος Γκίνης: Η πρώτη φωτογραφία είναι από το ημερήσιο πανηγύρι του αι Γιάννη στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας χορεύει ο Θεόδωρος Γκίνης θείος μου και τον κρατάει ο Ιωάννης Γκίνης ο πατέρας μου

  

  

  

Πρωτοχορευτής ο Κώστας Μπατσής

  

    

   αριθμός επισκεπτών
       --