Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"


 

Η εικαστική οικογένεια του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών ανακοινώνει για την νέα σεζόν 2022-2023 την έναρξη λειτουργίας του εικαστικού της εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους.

Σκοπός των εικαστικών μαθημάτων είναι να καλλιεργηθούν οι καλλιτεχνικές δεξιότητες παιδιών και εφήβων, η εικαστική αντίληψη καθώς και η εικαστική τους παιδεία. Αυτό δύναται να επιτευχθεί μέσω ασκήσεων και δημιουργικών παιχνιδιών όπου παιδιά και έφηβοι/ες έρχονται ενεργά σε επαφή με τις βασικές αρχές των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, πηλό, χαρακτική κτλ). Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν ένα αυτοτελές δημιούργημα του καθενός/μιάς. Εφορμούνται από την ιστορία της τέχνης και έργα μεγάλων καλλιτεχνών, συγκροτώντας έτσι την εικαστική έκφραση του κάθε συμμετέχοντα ελευθέρα και δημιουργικά.

Συντονίστρια για την τρέχουσα σεζόν, καθώς η δασκάλα μας Τσιτσιά Μαρία αυτό το χρόνο εργάζεται στην Κρήτη -και ευελεπιστούμε με το καλό να την έχουμε ξανά του χρόνου κοντά μας-, θα είναι η εικαστικός Χρυσούλα Αγάθου.

Η Χρυσούλα Αγάθου, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1995. Σπούδασε Χαρακτική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από το 2013 έως και το 2018 και στο Eugeniuz Geppert Academy of Fine Arts, Faculty of Graphics and Media Art στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Έχει στο ενεργητικό της 3 ατομικές εκθέσεις και 18 ομαδικές εκθέσεις.

Καλώς να ανταμώσουμε!

Φιλικά

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Μαντώ Κάτσιου: Έφορος ΠΠΗΚ

 


 

   

      αριθμός επισκεπτών