Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"


  

    

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωάννινων γιορτάζει την διπλή Αυγουστιάτικη Πανσέληνο του 2023. Την 1η  και την 31η Αυγούστου διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Μεγάλου Γαρδικίου και  Ιτς Καλέ στο Κάστρο Ιωάννινων. Οι συναυλίες διοργανώνονται από τους Δήμους Δωδώνης, Ζίτσας και  Ιωαννιτών, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωάννινων και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πανσελήνου 2023

       Την Τρίτη 1η  Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης συναυλία «μεταΜέλισσες»,  με την Αναστασία Μουτσάτσου,  και τους Alex Sid και Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης στο πλαίσιό του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης 2023.

 

       Την Τρίτη 1η  Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου (Ιτς Καλέ Κάστρο Ιωαννίνων) θα πραγματοποιηθεί συναυλία «Όταν βγαίνει το φεγγάρι», με τον Ηλία Λιούγκο και τις ερμηνείες της Ευτυχίας Μητρίτσα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».

 

       Την Πέμπτη 31η  Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), στον αρχαιολογικό χώρο ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου θα  πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση «Υπό το Φως του φεγγαριού». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ζίτσας.

 

       Την Πέμπτη 31η  Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου (Ιτς Καλέ Κάστρο Ιωαννίνων) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ιωάννα Φόρτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».

 

Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης

 

   

      αριθμός επισκεπτών