Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"


 

«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό-Σεπτέμβριος 2015»

 

            Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό-European Week of Sports E.W.o.W,  7-13 Σεπτεμβρίου 2015» που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 28 χωρών μελών της Ε.Ε. και 3 χωρών εκτός Ε.Ε., από 7-30 Σεπτεμβρίου 2015.

            Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη.

            Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σχετικές με τον αθλητισμό, οι οποίες θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 7-30 Σεπτεμβρίου 2015 παράλληλα σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

            Για τη διεκπεραίωση της δράσης υπεύθυνοι του προγράμματος στα Ιωάννινα είναι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ11 Φυσ. Αγωγής κ. Σπυρίδων Ντάνης και η κα Χαρά Δούκα. «Παλεύω για την υγεία» είναι το θέμα της αθλητικής δραστηριότητας, η οποία αναδεικνύει τη διαχρονική αξία της άθλησης και της μουσικής μέσα από το άθλημα της πάλης και συμβάλει στην αρμονική ανάπτυξη του ανθρώπου. Στόχος είναι η προαγωγή της υγείας και η διά βίου άσκηση.

            Η δράση θα περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση της ιστορίας του αθλητισμού μέσω της πάλης, έκθεση με παραστάσεις αθλητικού περιεχομένου από την αρχαιότητα, βιωματική προσέγγιση με επίδειξη από αθλητές της πάλης. Εκτός από τη συμμετοχή των σχολείων θα γίνει και παρουσίαση παράλληλης δράσης από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

            Οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν από 24-09-2015, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου από 23 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2015 και η  κεντρική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΝΚΙ (Λιμνοπούλα) την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.-1:00 μ.μ.

    

   αριθμός επισκεπτών
       --