Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δημήτριος Κατσάνος

Schillerstr. 46 67071

Ludwigshafen - Germany

Tel.: +49(0)176 - 82019170

Fax: +49(0)621 – 6703704

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: grammateas@panipirotiki.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10-03.06.2012

 

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΚΥΤΕΡΣΛΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΙΑΣ

ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Γκύτερσλο/Γερμανία

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας και ο ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Ντέμος   παρευρέθη την Κυριακή 27 Μάη 2012 στις εορ-ταστικές εκδηλώσεις του Ηπειρώτικου Συλλόγου Gütersloh  για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο οποίος αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στα 20 χρόνια του Συλλόγου και την προσφορά στους Ηπειρώτες του Gütersloh, έπλεξε εγκώμιο στην ΄Ηπειρο καθώς και στους Ηπειρώτες για όσα πρόσφεραν στην ΄Ηπειρο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Κωσταδήμας ο οποίος αφού συνεχάρη το Σύλλογο για την 20ετή προσφορά του προς τους Ηπειρώτες και όλους τους ΄Ελληνες της Περιοχής, αναφέρθηκε στην προσφορά των εθνικοτοπικών συλλόγων στη διατήρηση της παράδοσης, του πολιτισμού, των ηθών και εθίμων των αποδήμων ελλήνων.

Εξήρε την αγαστή συνεργασία που έχουν μεταξύ των όλοι οι σύλλογοι, με την Ελληνική Κοινότητα και τους άλλους φορείς της περιοχής του Gütersloh.

Αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους που έθεσε η Ομοσπονδία για το επόμενο διάστημα που είναι: το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που γίνεται και φέτος για Πέμπτη φορά στα Γιάννενα για νεαρές και νεαρούς απ΄όλο τον κόσμο ηπειρωτικής καταγωγής. Την προετοιμασία για τον εορτασμό των 100 ετών από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων και τέλος και το πιο σπουδαίο: τη συμμετοχή περισσότερων νέων στα Δ.Σ. των Ηπειρωτικών Συλλόγων.

Τέλος ευχήθηκε στο Σύλλογο να τα  εκατοστίσει, στον πρόεδρο και στο Δ.Σ. κουράγιο και δύναμη για να πετύχουν τους στόχους που έθεσαν.

Κατόπιν απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Βλάχο αναμνηστικές πλακέτες στον πρόεδρο και ταμία της ΠΟΕ, στους παρευρισκομένους προέδρους των Ηπειρωτικών Συλλόγων Bielefeld και Lüdenscheid κ.κ. Δημήτριο Ντόκο και Κώστα Πανταζή, στους προέδρους του Θεσσαλικού και Μακεδονικού Συλλόγου Gütersloh κ.κ. Γεώργιο Βόμπρα και Δημήτριο Βαντέκα, στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Gütersloh κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στις Ελληνογερμανικές Εταιρείες Gütersloh και Lippstadt  Jens  και Γ.Πεκάλη, στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μιχάλη Δρόσο και στη δασκάλα Ελληνικής Γλώσσας κ. Σοφία Παπαδοπούλου, στους  πρώην προέδρους του Συλλόγου κ.κ. Κώστα Κάλο, Ηλία Τζώρτζη και Χρυσόστομο Σταμάτη και τέλος στο Στέφανο Κάλο για την πολυετή προσφορά του στον Ηπειρωτικό Σύλλογο και στον ηπειρωτισμό γενικότερα.

Το απόγευμα και προ της κύριας εκδήλωσης, παρουσία  του προέδρου της ΠΟΕ κ. Κωσταδήμα, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας και των εκπροσώπων των άλλων Συλλόγων του Gütersloh έγινε στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας συνάντηση κατά την οποία ανταλ-λάγησαν απόψεις για τη μέχρι τώρα δουλειά των φορέων της αποδημίας και τις προοπτικές των για το μέλλον.

  

Δημήτρης Κατσάνος

 


 

 

  
   αριθμός επισκεπτών
       --