Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ " Η ΛΟΥΤΣΑ "                    Ιωάννινα 01 Μαρτίου 2012  

της συνοικίας  ΛΟΥΤΣΑΣ

του Δήμου Ιωαννιτών

Καποδιστρίου 19 & Ναπ. Ζερβα 39                                                   

45332 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ                                 

τηλ. : 26510 67188, 26510 66698                 

e-mail loutsa1@Otenet.gr                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας ΛΟΥΤΣΑΣ του Δ. Ιωαννιτών, διοργανώνει την Τετάρτη 07 Μαρτίου 2012 και ώρα 21.00 στην αίθουσα “ Β. Πυρσινέλλας ”  του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα " Γυναίκα, του μόσχου το κλαδί και της ελιάς το φύλλο ".

            Τα αποτελέσματα της δημιουργικής συνάντησης ερασιτεχνών τραγουδιστών, χορευτών και παραμυθάδων παρουσιάζονται μέσα από μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα της παραδοσιακής κοινωνίας. Ο προφορικός λόγος, τα δρώμενα και οι συμβολικές αναπαραστάσεις που θα παρουσιαστούν συνδέουν το νόημα των μηνυμάτων των παραμυθιών και των παραδόσεων με το χορό που στην παράσταση διατηρεί μόνο τα συμβολικά του χαρακτηριστικά, ενώ τα τραγούδια ακολουθώντας τον κύκλο της ζωής της γυναίκας μας ταξιδεύουν στα χρονικά και τοπικά όρια της ελληνικής αγροτικής κοινωνίας.

Συμμετέχουν χορευτές και χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Λούτσα”, ο ηθοποιός Μιχαήλ Δουκάκης, τραγουδούν η Κεχαγιόγλου Χρυσούλα, η Κατερίνα Κωνσταντίνου και συνοδεύουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Λιοκάτης ( κλαρίνο ), Φώτης Καραμπάς ( βιολί ), Γιάννης Λίτος ( ακορντεόν ), Κυριάκος Κατσαβός ( Ποντιακή λύρα ), Φώτης Παπαζήκος ( λαούτο ), Γιάννης Βάγιας ( τουμπάκι ), Δημήτρης Αρκουλής ( τσαμπούνα ), Αλέξανδρος Παπουτσής ( Δραμινή λύρα ), Σταύρος Παπαναστασίου και  Πουλχερία Τσαβδάρη ( κρουστά ) .

Τη σκηνοθεσία έκανε  η Πουλχερία Τσαβδάρη .

Τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Βασίλης Ράπτης.

H είσοδος είναι ελεύθερη.

 
Η αφίσα της εκδήλωσης

  
   αριθμός επισκεπτών
       --