Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"


  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

PRESS OFFICE

GEORGIOS VRYZALAS

   Mobile    DE: +49(0)178-48 98 071

                                                                                                                                                 GR:+306946621207

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: typos@panipirotiki.eu

 

05 - 15.03.2012

http://www.panipirotiki.eu

                  

Την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων γιόρτασαν οι Ηπειρώτες

της Κολωνίας

 

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας στην Κολωνία εορτάστηκε στις 25.02.2012 με ιδιαίτερη λαμπρότητα η 99η επέτειος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

 

Το πρόγραμμα άνοιξε ο  Πρόεδρος του τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Δημητρίου που αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σπύρος Κωσταδήμας, Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε εν ολίγοις και στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και ζήτησε από όλους να τη βοηθήσουν,  ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί και θέλει. «Μας χρειάζεται η πατρίδα μας… και δεν θα την αφήσουμε έτσι…» τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας κ. Σταμάτης Μπαμπαλίτης καθώς και ο πρόεδρος του επαναδραστηριοποιημένου Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen κ. Κώστας Τσουμάνης.

 

Στη συνέχεια τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας και του Ελληνικού Σπιτιού του Porz - Κολωνίας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος το όλο το πρόγραμμα έκλεισε το νέο  χορευτικό συγκρότημα του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen  με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων κ. Κώστας Δημητρίου και η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου Κολωνίας κ. ΄Ελσα Αθανασίου  όπως και πολλοί φορείς των Ελληνικών Συλλόγων της Κολωνίας και της ευρύτερης Περιοχής.

Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

  

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

Της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

  

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

  

 

  

  

   αριθμός επισκεπτών
       --