Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

Τελετή Έναρξης Μαραθωνίου και Αφή της Φλόγας

Τύμβος Μαραθώνος

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

τελετουργικό της αφής από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνος

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης εδώ

  


  

30 χρόνια διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, , που διεξάγεται πάνω στην κλασική διαδρομή.

Το τελετουργικό της αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου πραγματοποιείται και φέτος όπως  κάθε χρόνο από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνος.

Την τελετή έναρξης του Κλασσικού Μαραθωνίου παρακολούθησαν εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητικού και του πολιτικού κόσμου, ενώ στην Τελετή Αφής συμμετείχε ο Μίκης Θεοδωράκης, που ήταν και το κεντρικό πρόσωπο της τελετής.

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης παρέλαβε πρώτος τη φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου στον Τύμβο του Μαραθώνα

Ο κόσμος που παρευρέθηκε απόλαυσε το θεατρικό δρώμενο με το Λόγο του Ευριπίδη από τις "Ηρακλείδες" αψηφώντας το κρύο και τη βροχή που έπεφτε, με τη φλόγα να ανάβει στο βωμό και τον Ημεροδρόμο (Λεωνίδας Αργυρόπουλος) να δίνει τη δάδα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος δημιουργός έδωσε με τη σειρά του το φως σε δύο νεαρούς λαμπαδηδρόμους, με τη χρυσή Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου στη Σεούλ (1988) και φιλέλληνα, Ρόζα Μότα να ανάβει τη φλόγα στο βωμό του Μαραθώνα.

 Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και απηύθυναν χαιρετισμό ο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, ο Δήμαρχος Μαραθώνα-Νέας Μάκρης Ιορδάνης Λουίζος και ο γενικός γραμματέας του ελληνικού οργανισμού τουρισμού (ΕΟΤ), Νίκος Καραχάλιος.

  

   Αφή της Φλόγας Μαραθωνίου Τύμβος Μαραθώνος 10-11-2012


      
   αριθμός επισκεπτών
       --