Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

"Ηπειρώτικες Όχθες 2012"

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναβάλει τις εκδηλώσεις ''Ηπειρώτικες Όχθες 2012''.

Συνεκτιμώντας τις φετινές απαγορευτικές οικονομικές συνθήκες της διοργάνωσης κα την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους και των προοπτικών ενός θεσμού πρωτοποριακού για την Ήπειρο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ οδηγείται στην δύσκολη απόφαση της ακύρωσης των εκδηλώσεων για τις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2012".

Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν έρχεται μετά από μια πολύμηνη, μαζική και συλλογική προετοιμασία της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΠΣΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κατά τόπους φορέων καθώς και συμμετεχόντων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Όλη αυτή η συλλογική εργασία θα φανεί χρήσιμη στα επόμενα βήματα του θεσμού, σε συνθήκες και προοπτικές αντάξιές της.

Οι 'ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" αποτελούν ένα από τους ομορφότερους καρπούς της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  τα τελευταία χρόνια, όντας ένας πολιτιστικός, περιβαλλοντικός θεσμός μακράς πνοής και η φετινή απόφαση αποσκοπεί στην καλύτερη συνέχεια του θεσμού στο μέλλον, με απαρχή το καλοκαίρι του 2013.

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ συνδιοργανώνει την εκδήλωση που προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" στον Αμμότοπο της Άρτας την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 7 μμ.

 Η εκδήλωση αυτή, με θέμα "ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" έρχεται να αναδείξει, κοντά στις άλλες σχετικές πρωτοβουλίες κι εκδηλώσεις, το μεγάλο πρόβλημα του Αράχθου και την κατηγορηματική εναντίωση της Π.Σ.Ε. στην μεθοδευόμενη κατασκευή φράγματος.

Αν φέτος οι "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" αναγκαστικά εστιάζονται στα πηγάδια του Αμμότοπου και τις όχθες του Αράχθου, η απόφαση όσων πασχίζουμε για το μέλλον του θεσμού είναι να διατρέχουν στο μέλλον όλες τις όχθες της Ηπείρου. Τα ποτάμια μας ας κυλάνε γάργαρα, καθαρά κι αστείρευτα κι εμείς διαρκώς θα ανταμώνουμε και θα συνδημιουργούμε στις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ

Φωτογραφίες από παλαιότερες εκδηλώσεις


  

  

 

 
   αριθμός επισκεπτών
       --