Πολιτισμός

μουσική

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

Γιορταστική βραδιά για τα 15 χρόνια ''Πολυφωνικού Καρναβαλίου'' στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων- Κέντρο Εθνομουσικολογίας "Φοίβος Ανωγειαννάκης", Διογένους 1 Αέρηδες Πλάκα, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30'.

Το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι των φωνών το 1998 με πρωτεργάτες τα μέλη του πολυφωνικού συνόλου "ΧΑΟΝΙΑ". Από τότε μέχρι σήμερα διαρκώς ταξιδεύει, ανανεώνοντας προορισμούς, πληθαίνοντας σε συνταξιδιώτες. Μερικοί από τους σταθμούς του ταξιδιού:

  • 15 Διεθνείς Συναντήσεις πολυφωνικού Τραγουδιού σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο, την "απέκει" Ήπειρο, την παραμεθόρια Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κέρκυρα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Κάτω Ιταλία, από το Σαλέντο στην Καλαβρία και τη Σικελία.

  • 14 Μεγάλες Συναυλίες - Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας και το Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ

  • Η ίδρυση και ο διαρκής εμπλουτισμός του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

  • Η ίδρυση του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ και η πραγματοποίηση σεμιναρίων σε Αθήνα και Ήπειρο

  • τέσσερις δισκογραφικές εκδόσεις με ηχογραφήσεις πολυφωνικού τραγουδιού

  • πλήθος επιτόπιων οπτικοαουστικών καταγραφών, σε όλες τις εποχές του χρόνου

Με την εκδήλωση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ επιστρέφει και τιμά μια από τις διαρκείς αφετηρίες του μεγάλου ταξιδιού των φωνών. Εκεί δημιουργήθηκε το 1996 το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ", εκεί μέλη του διδάσκουν στα σεμινάρια από το 1999 μέχρι σήμερα, εκεί μυούνται νέοι άνθρωποι στο γοητευτικό ταξίδι της πολυφωνικής έκφρασης, από εκεί προσκαλούνται νέοι συνταξιδιώτες στο ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ.

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης, λοιπόν, το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" τραγουδά στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ - σαν κάλεσμα σε νέους και παλιούς ιχνηλάτες και συνταξιδιώτες στα πολυφωνικά ταξίδια του μέλλοντος.

Μαζί με το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" συμπράττουν μουσικά προσκεκλημένοι φίλοι του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ. Η βραδιά ξεκινά με την προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: "15 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ" - με ένα απάνθισμα μονάκριβων εικόνων από το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ.

Και στο τέλος της βραδιάς ανταλλάσουμε στοιχεία γιατί τρεις μόλις μέρες μετά ξεκινούν τα σεμινάρια ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. Οι ΠΕΜΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ! Κάθε Πέμπτη σμίγουμε φωνές και ψυχές στα χνάρια της πολυφωνικής παράδοσης, ταξιδεύοντας ως τα όρια της πολυφωνικής έκφρασης.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, λοιπόν.

Στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.

Διογένους 1, Αέρηδες, Πλάκα.

Με ελεύθερη είσοδο

 


 

 

      
   αριθμός επισκεπτών
       --