Πολιτισμός

μουσική

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, 9 μ.μ., Θέατρο Πέτρας

Με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι “Φωνές της Πέτρας” σμίγουν στο Θέατρο της Πέτρας!


            Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες! Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους. τις οσμές της ψυχής τους. το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας. Φωνές του ρίγους και του σφρίγους. Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη.  Φωνές που ταξιδεύουν σαν πουλιά για να σμίξουν σε ένα μεγάλο, πολύχρωμο πολυφωνικό σμάρι μια νύχτα κάθε χρόνο στο Θέατρο Πέτρας! Μια νύχτα - κάλεσμα για κάθε φίλο του πολυφωνικού τραγουδιού και της μουσικής παράδοσης, για κάθε ιχνηλάτη των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής!

Τραγούδια σαν άγρια άλογα. Πολυφωνικά τραγούδια, τα αγριολούλουδα του Λαϊκού μας Πολιτισμού. Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Βαλκάνιες Πολυφωνίες, η κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτόνων λαών, πάνω και πέρα από σύνορα.
Ανταμώνουμε όπως κάθε χρονιά, στο έμπα του καλοκαιριού! Το πιο όμορφο, το πιο εγερτήριο  καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Το Σάββατο 14 Ιουνίου, 9 μμ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη!

Η μεγάλη γιορτή των φωνών! Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, για μια μονάκριβη νύχτα στην Αθήνσ! Η μεγάλη γιορτή των φωνών, η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, πιο υποσχετική, πιο γενναιόδωρη από ποτέ. Συμμετέχουν δεκατέσσερις πολυφωνικοί όμιλοι και κομπανίες, από Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία με πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο, το Βώλακα Δράμας, την Κάρπαθο, την Κέρκυρα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. 

Συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλους:

Πολυφωνικός όμιλος Άνω Πωγωνίου (Χλωμό, Πολύτσανη), Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", "Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου" (Β. Κώτσου), Αντιφωνικός Όμιλος Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Πολυφωνικό Αετόπετρας Ιωαννίνων, Πολυφωνικό Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, "Πολύφωνο" - Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, LOT KURBETI και FLLAT LABERIE από την Αλβανία, RHODINA από τη Βουλγαρία, φωνητικό σύνολο "ΙΩ" σε διφωνίες από Κάτω Ιταλία, Βώλακα, Κέρκυρα, Κάρπαθο.Και δίπλα στις φωνές, η εξαίρετη Ηπειρώτικη κομπανία του ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ αλλά και γκάιντα, νταχαρέδες, ταμπουρέλα, κιθάρες, συμμετοχές έκπληξη! Η πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη, η πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας! 

Και στην αρχή της βραδιάς ένα μικρό οπτικοακουστικό αφιέρωμα στα 16 χρόνια του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ, με μερικές από τις ανεξίτηλες στιγμές του μεγάλου μας ταξιδιού!

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που την έθεσε υπό την αιγίδα της. Διοργάνωση "ΑΠΕΙΡΟΣ" / ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3), στην τιμή των 10 ευρώ. Πληροφορίες: 210 3310 919, apiros@otenet.gr

 


 
   αριθμός επισκεπτών
       --