Πολιτισμός

μουσική

«Songs for Kommeno» στην Αθήνα

Τρίτη 14 Οκτωβρίου, 8.30 μ. μ.

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14 -16

είσοδος ελεύθερη

 


Gunter Baby Sommer

Με την εκδήλωση της Αθήνας κλείνει ο κύκλος των 5 συναυλιών που προγραμμάτισε και πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο μεγάλος Γερμανός κρουστός Gunter Baby Sommer. Μαζί τους συνεργάτες του Σαβίνα Γιαννάτου στα φωνητικά, Φλώρο Φλωρίδη στα πνευστά, Ευγένιο Βούλγαρη στο γιαϊλί, ταμπούρ και ούτι και Σπήλιο Καστάνης στο κοντραμπάσο, αποδίδει τη μέγιστη ως τώρα τιμή στη μνήμη των 317 θυμάτων του Κομμένου, που στις 16 Αυγούστου 1943 δολοφονήθηκαν με τον πιο ειδεχθή τρόπο από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Θέλω η μουσική μου να έχει σχέση με τον κόσμο. Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο και θέλω να συμβάλω σ’ αυτό. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μουσικός. Αυτό που μπορώ να δώσω είναι η μουσική. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συνθέσω ένα μουσικό έργο που φέρει το όνομα του χωριού, στη μνήμη των θυμάτων», δηλώνει ο Gunter Baby Sommer, ο οποίος με την τέχνη του και τη μουσική παραγωγή «Songs for Kommeno» είναι σήμερα ο μεγάλος πρεσβευτής της μαρτυρικής σελίδας του Κομμένου σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσία των φίλων του Κομμένου την Τρίτη 14 Οκτωβρίου και 8.30 μ. μ. στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14 -16, θα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε στους 317 του Κομμένου, στα 36 βρέφη και νήπια 4 μηνών έως 5 χρονών που έγιναν στάχτη μέσα στην κούνια τους, στη νύφη Αλεξάνδρα που δεν πρόλαβε να βγάλει το νυφικό της και να χαρεί την πρώτη νύχτα του γάμου της, στους επιζώντες που γνώρισαν τον εφιάλτη του ναζισμού και περιέφεραν τις σκιές τους ανάμεσα στις αγαπημένες μορφές των νεκρών τους, στα χαλάσματα, στις στάχτες και τους καπνούς που άφησαν πίσω τους τροπαιούχοι και νικητές οι στρατιώτες της γερμανικής Βέρμαχτ.

Θα είμαστε εκεί. 

 


 

 

  
 
   αριθμός επισκεπτών
       --