Πολιτισμός

μουσική

Συμμετοχή του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου Ιωαννίνων

στις «Ημέρες Κιθάρας Βέροιας»

Η Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας θα φιλοξενήσει τις "Ημέρες Κιθάρας" που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας στις 17 και 18 Απριλίου 2015.  Πρόκειται για ένα διήμερο αφιερωμένο στην κιθάρα υπό τη διεύθυνση του κιθαριστή Δημήτρη Κουρζάκη και με προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων, τους σολίστες κιθάρας Μιχάλη Κονταξάκη, Μιχάλη Σουρβίνο, Άγγελο Μπότση και Roland Hofmann.

Οι Ημέρες Κιθάρας περιλαμβάνουν ρεσιτάλ κιθάρας του Μιχάλη Κονταξάκη και του Fuego Guitar Trio, σεμινάρια, συναυλίες με κιθαριστικά σύνολα (τρία σύνολα από τη Βέροια, ένα από την Κοζάνη και το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου), συναυλίες με επιλεγμένους μαθητές και ορχηστρικό σύνολο που θα απαρτίζεται από μέλη όλων των συνόλων και το οποίο θα εκτελέσει ένα πρωτότυπο έργο του Πέτρου Ρίστα.

Για το σκοπό αυτό και μετά από σχετική πρόσκληση των διοργανωτών, ο σύλλογος «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου» θα ταξιδέψει στη Βέροια προκειμένου να παρουσιάσει δικό του μουσικό πρόγραμμα αλλά και να συμμετέχει στα σεμινάρια και στην ορχήστρα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου: http://guitar-ioannina.blogspot.gr/

Ο Πρόεδρος του Κιθαριστικού Συλλόγου

Γιώργος Νάκης

Απόσπασμα από την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας στη Λάρισα, στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2014 

 

 

   

   αριθμός επισκεπτών
       --