Πολιτισμός

μουσική

Μουσική σκηνή Χαμάμ

 Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα

Τηλ. 210-3421212

www.xamam.gr

Ο Μπάμπης Τσέρτος παρουσιάζει:

Μέρα Μαγιού

Πέμπτη 30 Απριλίου & Σάββατο 2 Μαΐου

στο Χαμάμ.

 


 Μπάμπης Τσέρτος

Με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 30 Απριλίου, ο Μπάμπης Τσέρτος παρουσιάζει ένα λαϊκό πρόγραμμα με τραγούδια της εργατιάς.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν τραγούδια σε μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη μεταξύ των οποίων και ο Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου, που εμπνέεται από μια σκληρή εικόνα, όπως προλογίζει ο ίδιος: Θεσσαλονίκη. Μάης 1936. Μια μάνα καταμεσής του δρόμου μοιρολογεί το σκοτωμένο παιδί της. Γύρω της και πάνω της βουίζουν και σπάζουν τα κύματα των διαδηλωτών-των απεργών καπνεργατών. Εκείνη συνεχίζει το θρήνο της. Ο Μίκης Θεοδωράκης, τολμά και μελοποιεί το θρήνο της μάνας. Έτσι δημιουργείται το πρώτο από τα μεγάλα έργα του. Στο αναλόγιο θα βρίσκεται ο ποιητής-στιχουργός Κώστας Καρτελιάς.

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσουν τραγούδια λαϊκά και ρεμπέτικα καταξιωμένων συνθετών που τιμούν και υμνούν τον εργατικό αγώνα.

Το Σάββατο 2 Μαΐου ο Μπάμπης Τσέρτος έρχεται και πάλι στο Χαμάμ να παρουσιάσει τραγούδια από τη δική του δισκογραφία αλλά και άλλα γνωστά αγαπημένα, σ’ ένα πρόγραμμα εγγύηση, απ’ αυτά που ο Μπάμπης και η ορχήστρα του ξέρουν να χαρίζουν!

Μαζί του η εξαιρετική νεαρή τραγουδίστρια, με φωνή «παλαιάς κοπής» Σοφία Μέρμηγκα.

Συμμετέχει ορχήστρα δεξιοτεχνών μουσικών που αποτελείται από τους:

  • Γιάννη Τσέρτο – πιάνο, ακορντεόν

  • Δημήτρη Ρέππα – μπουζούκι, τραγούδι

  • Κυριάκο Γκουβέντα – βιολί

  • Σοφία Μέρμηγκα – κανονάκι, τραγούδι

 


 

 

   αριθμός επισκεπτών
       --