Πολιτισμός

μουσική

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, 

της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

και  άλλες 51 ακόμη από 17 χώρες,

στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας

από 11 μέχρι και 15 Οκτωβρίου 2017.

 

52 χορωδίες από 17 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur.

Πρόκειται για 29 χορωδίες από την Ελλάδα και 23 χορωδίες από 15 άλλες χώρες, που είναι οι εξής: Βοσνία, Βραζιλία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία (2), Ιταλία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Μαλαισία (2), Νορβηγία (2), Κίνα, Ρουμανία (4), Κορέα, Σουηδία (2), Ρωσία και Ιράν.

Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017. Σημειώνεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό του 2015, είχαν συμμετάσχει 38 χορωδίες.

Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, από 11 μέχρι και 15 Οκτωβρίου 2017,  τον οποίον ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό οργανισμό Interkultur. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν  να αποτελέσει τη συνέχεια της πρώτης διοργάνωσης, που διεξήχθη από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2015, με εξαιρετική επιτυχία.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας του 2015 υπήρξε ένα πραγματικό πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής, που απέδειξε ότι οι Έλληνες μπορούν και υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες να διοργανώνουν διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες προβάλλεται ο ελληνικός πολιτισμός και η πατρίδα μας.

Οι ελληνικές χορωδίες κατέκτησαν σ’ αυτόν πολλές και σημαντικές διακρίσεις, αποσπώντας το δίκαιο έπαινο και το θαυμασμό του κοινού και των συμμετεχόντων από άλλες χώρες, ενώ ταυτόχρονα προέβαλλαν τη σημαντική δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα, στο χώρο της χορωδιακής μουσικής.

Την ίδια στιγμή, χορωδίες από έθνη μακρινά και κοντινά, από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, αλλά και πολλές χώρες της Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να δείξουν τα πολιτιστικά τους επιτεύγματα και, σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, να διαγωνισθούν για να κατακτήσουν τη διάκριση.

Η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της Καλαμάτας και η τελετή έναρξης, ο διαγωνισμός στο λαμπρό Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην ιστορική Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, οι συναυλίες φιλίας στο κέντρο της πόλης, οι εντυπωσιακές συναυλίες gala, ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η θαυμάσια τελετή λήξης στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», όπου πάνω από 2.000 χορωδοί οδήγησαν το κοινό σε μυσταγωγία, αποδίδοντας «Ένα το χελιδόνι» και «Με το λύχνο του άστρου», μεταξύ άλλων, συγκροτούν το εξαιρετικό σύνολο του πρώτου Διαγωνισμού, την επιτυχία του οποίου επιθυμούμε να επαναλάβουμε φέτος.

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη όμορφη, φιλική και ασφαλής, της οποίας την πεντακάθαρη θάλασσα μπορεί να απολαύσει κανείς ακόμη και τον Οκτώβριο. Είναι μια πόλη με θαυμάσια ρυμοτομία και υποδομές, με πλατείες και δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ενώ μπορεί κανείς να περπατήσει από το Κάστρο μέχρι την Παραλία μέσα από έναν πεζόδρομο μήκους 5 χιλιομέτρων.

Το σημαντικότερο γεγονός στη μακρά ιστορική διαδρομή της Καλαμάτας είναι η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το 1821, που ευλογήθηκε στο βυζαντινό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Δίπλα του βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, λίγο παραπέρα το Στρατιωτικό και το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ το νέο απόκτημα της πόλης είναι το λαμπρό Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, εφάμιλλο των καλυτέρων παγκοσμίως.

Η Καλαμάτα περιμένει τις ελληνικές χορωδίες, για να μετάσχουν στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου 2017, λαμπρύνοντας τις εκδηλώσεις με τις φωνές τους και τη σκηνική τους παρουσία.

βίντεο τρέιλερ για το φεστιβάλ Καλαμάτας 2017

    Ένα βίντεο από παλαιότερο φεστιβάλ Καλαμάτας
INTERKULTUR Kalamata 2015 Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών

  


    
 
     

 

 

 

 

 

 

 
 
   αριθμός επισκεπτών
       --