Πολιτισμός

μουσική

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

«Μουσική εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα

Magna Grecia»

 «Μία Συναυλία για την ειρήνη»

Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Άρτας, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 από τη Συμφωνική Ορχήστρα «Magna Grecia» από τον Τάραντα της Ιταλίας, που θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο θέατρο του Κάστρου της πόλης.

Περισσότεροι από τριάντα μουσικοί και τέσσερις τενόροι και σοπράνο επί σκηνής, υπό την καθοδήγηση του διάσημου μαέστρου Piero Romano, θα ερμηνεύσουν ιταλικές και άλλες άριες, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν τον ύμνο που συνέθεσαν οι μουσικοί Simone Falkone και Claudia Ostouni εμπνεόμενοι από την ιστορία και τα μνημεία της αρχαίας Ηπείρου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από το Δήμο του Φίερι σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Περιφέρεια της Απουλίας. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό εγχείρημα που περιλαμβάνει σειρά από συναυλίες με στόχο την προώθηση της ιδέας της ειρήνης μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή της Απουλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας.

Έως σήμερα το πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» έχει παρουσιαστεί στον Τάραντα και το Μπάρι της Ιταλίας, έχουν επίσης δώσει συναυλία στο Ούλτσινι και την Μπούντβα του Μαυροβουνίου, στα Τίρανα και το Φίερι της Αλβανίας κ.α.

Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Δήμος Αρταίων, η Περιφέρεια της Απουλίας Ιταλίας και ο Δήμος του Φίερι της Αλβανίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

     

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και ο Δήμος Αρταίων σας προσκαλούν στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας “Magna Grecia” από τον Τάραντα της Ιταλίας. Η ορχήστρα, αποτελούμενη από 30 μουσικούς και 4 λυρικούς αοιδούς από την Ιταλία και την Αλβανία, θα ερμηνεύσει άριες και, σε πρώτη εκτέλεση, το πρώτο μέρος ενός ύμνου για την αρχαία Ελλάδα, σε σύνθεση Simone Falcone και στίχους Claudia Ostouni.

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα

A Concert for Peace – Μια συναυλία για την Ειρήνη

για την προώθηση της Ειρήνης και της Συνεργασίας μεταξύ των λαών Ιταλίας, Αλβανίας και Ελλάδας, που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από το Δήμο του Φίερι σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Περιφέρεια της Απουλίας

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00

Θέατρο Κάστρου Άρτας

Διεύθυνση ορχήστρας: Piero Romano

Σοπράνο: Angelica di Santo

Τενόροι: Josif Gjipali, Kastrit Tusha

 

            Η Προϊσταμένη της Ε.Φ.Α. Άρτας                           Ο Δήμαρχος Αρταίων

            Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου                                   Χρήστος Τσιρογιάννης

   

 

 

   αριθμός επισκεπτών
       --