Πολιτισμός

μουσική

Μορφωτικός Σύλλογος

Κομμένου

 "aralik ensemble" στο Κομμένο Άρτας

 

Ένα βράδυ με εξαιρετικό μουσικό ενδιαφέρον ετοιμάζουν για την Παρασκευή 18 Μαΐου στην Αποθήκη του Κομμένου ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος με τη συνεργασία του μουσικού σχήματος aralik ensemble.

Πρόκειται για μια περιπλάνηση στην παραδοσιακή μας παράδοση με τραγούδια του μητροπολιτικού και παροικιακού ελληνισμού. Το μουσικό σχήμα aralik ensemble, αποτελούμενο από τους φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου Σάκη Καρακώστα στο βιολί, Ηλία Μαντικό στο κανονάκι, Ανδρέα Ανδρέου στο ούτι, Μιχάλη Σκόρδο στα κρουστά και Ειρήνη Σκανδάλου στο τραγούδι, επιχειρεί ένα διαφορετικό λυρικό ταξίδι μέσα στο χρόνο και ανασύρει από το παρελθόν ήχους και στίχους που χάραξαν τη συλλογική μνήμη και την κράτησαν ζωντανή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Κομμένου έχει φροντίσει για όλα. Ακόμη και για τη δωρεάν μεταφορά όσων θέλουν αλλά δε διαθέτουν μέσο για να παρακολουθήσουν την όμορφη αυτή εκδήλωση. Αστικό λεωφορείο, ναυλωμένο ειδικά για την εκδήλωση, θα αναχωρήσει για το Κομμένο στις 9.30 το βράδυ από την πλατεία Κιλκίς και θα περιμένει στο χώρο της εκδήλωσης για να παραλάβει τους επισκέπτες μετά το τέλος της. Εξυπακούεται πως δεν πληρώνετε για την είσοδο. Πληρώνετε μόνο για τα ποτά σας και τα σουβλάκια σας. Αλλά σε τιμές κανονικές, μη φανταστείτε τίποτε παράλογα πράγματα.

Μια μουσική παράσταση εντελώς διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει ανοίγει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Κομμένο. Αξίζει για πολλούς λόγους να την παρακολουθήσουν οι φίλοι της ποιοτικής ελληνικής μουσικής.   αριθμός επισκεπτών
       --