Πολιτισμός

μουσική

ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

"ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ"

Φεστιβάλ Ρεματιάς 12 Ιουλίου 2012 ώρα 21:30

Με τον

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ

 

Συμμετέχουν

ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΛΥΔΙΑ ΣΕΡΒΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΛΑΣ

και η ορχήστρα διαχρονικής μουσικής CANTO MEDITERRANEO

   

 
 Νάντια Καραγιάννη
 

Λυδία Σέρβου

  Νίκος Παπακώστας
 

Δημήτρης Μπάσης


Κώστας Ξυλάς

 Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς την Πέμπτη 12 Ιουλίου2012 στις 21:30 επαναλαμβάνεται η συγκλονιστική παράσταση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ του Χαλανδραίου συνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα. Την οργάνωση έχει αναλάβει η Πολιτιστική Δράση της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας ΕΜΣΕ.

 Η παράσταση είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή όπως ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ κλπ Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

 Κύριος ερμηνευτής θα είναι ο υπέροχος Δημήτρης Μπάσης, που δίνει μια νέα διάσταση στο σπουδαίο αυτό διαχρονικό έργο, που έχει μαγέψει τους χιλιάδες θεατές, που το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα.

 Συμμετέχουν η Νάντια Καραγιάννη και η Λυδία Σέρβου, δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής σκηνής και από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του μουσικού έργου του Νίκου Παπακώστα. Συμμετέχει επίσης ο Κώστας Ξυλάς ένας σημαντικός και φέρελπις νέος τραγουδιστής .

 Σημαντική είναι η συμμετοχή της ανοικτής ομάδας διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες και ξένους σολίστ παραδοσιακών οργάνων της Ανατολικής Μεσογείου, που συνεργάζονται κατά περίπτωση και ανάλογα με το μουσικό ιδίωμα που απαιτεί η περίσταση, με σκοπό την διατήρησης της παραδοσιακής μεσογειακής μουσικής, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τις σύγχρονες τάσεις και τα μουσικά ρεύματα του μεσογειακού χώρου.

  

   

  

    Ολόκληρη η εκδήλωση σε 36 Βίντεο με την επιμέλεια του Ναπολέοντα Ροντογιάννη

Η αφίσα της εκδήλωσης


 
   αριθμός επισκεπτών
       --