Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

   

Η  Ομάδα Τέχνης «Υφάδι»

παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση

«Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου»

την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Καμπέρειο Θέατρο στα Ιωάννινα.

Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Δείτε το trailer της παράστασης: εδώ

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας ιδιωτικός υπάλληλος, ο Θανάσης Γιώτης, καταπιέζεται και περιφρονείται από τα αφεντικά και την οικογένειά του. Μόνος του φίλος, ο θυρωρός της πολυκατοικίας, με τον οποίο συζητούν, πίνουν και παίζουν ΠΡΟ-ΠΟ. Μετά από επανειλημμένες ήττες, ο Γιώτης παρουσιάζεται ως ο υπερτυχερός του δελτίου με τα 182 εκατομμύρια. Με αυτή την εξέλιξη οι συμπεριφορές όσων των απαξίωναν αλλάζουν άρδην. Τι θα συμβεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια και ξεσκεπαστεί το μυστικό;

Μια σαρκαστική κωμωδία για το δράμα του ανθρώπου, που το πάθος του για τα πλούτη, γίνεται αρρώστια, φτάνει στον παροξυσμό και την παρανομία. Μέσα από κωμικές σκηνές, ευτράπελα, ρεαλιστικές συγκρούσεις και πικρές αλήθειες σκιαγραφείται η σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ο μύθος οδηγείται σε μια ουσιαστική λύτρωση. Μια ωδή στην ανθρώπινη απληστία με φιλοσοφικές καταλήξεις. Ένας βαθύς σαρκασμός της κρυφής σκέψης, της υποσυνείδητης επιθυμίας που υποβόσκει στα έγκατα της ψυχής όλων, να αποκτήσουν χρήματα, πολλά χρήματα. Ένα έργο πέρα για πέρα ηθογραφικό με πολλά ψήγματα ανθρωπιάς που κάνει εις βάθος ψυχανάλυση χαρακτήρων με αιχμηρό και διεισδυτικό βλέμμα. Την ιστορία του αυτή, ο Μανόλης Κορρές, τιτλοφορεί χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο μύθο του Μίδα.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η «Ομάδα Τέχνης Υφάδι» είναι η εξέλιξη ενός οράματος, μιας ανήσυχης ομάδας ανθρώπων που οραματίστηκαν μια κοινή πορεία αναζήτησης μέσα από την τέχνη. Το 2019 δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη ερασιτεχνική ομάδα τέχνης που κάθε χρονιά παρουσιάζει παραστάσεις επαγγελματικού επιπέδου, με μεγάλη απήχηση και διθυραμβικές κριτικές. Φέτος, η ομάδα εγκαινιάζει την Κεντρική Σκηνή της με την πρώτη παράσταση με ενήλικες ηθοποιούς, ανεβάζοντας το θεατρικό έργο «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου».

Ο σκοπός της ομάδας, ήταν και παραμένει να αφήνει το αποτύπωμά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, προσφέροντας θεατρικές παραστάσεις στο απαιτητικό κοινό της, ενώ παράλληλα δίνει βήμα έκφρασης σε όσους αγαπούν το θέατρο. Η ομάδα έχει ιστορικό συνεργασιών με καλλιτεχνικούς φορείς όπως το Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία». Φέτος, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Γκούρα, Αγνή Δρίμτζια, Δημήτρης Θωμάς, Σίμος Κοντοδήμας, Γιάννης Κυριαζής, Νίκη Λώλη, Νίκος Μανούσης, Βάια Ρούντου, Ευγένιος Τασιούλας.

 

 • Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νικόλαος Τζοβάρας

 • Σκηνικά: Νικόλαος Τζοβάρας

 • Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Θωμάς

 • Κοστούμια: Νικόλαος Τζοβάρας, Νάνσυ Βάτσου

 • Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη

 • Ρύθμιση Ήχου: Δημήτρης Καραγιώργος

 • Ρύθμιση Φωτισμών: Βασίλης Μπαλάσκας

 • Διεύθυνση Παραγωγής: Λεμονιά Θωμά

 • Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Βάτσου

 • Trailer-Αφίσα: Νικόλαος Τζοβάρας, Γιώργος Τζοβάρας

 • Βιντεοσκόπηση: Σοφία Γκόη, Λουκιανός Πέτροβας

 

Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά

 

Τιμή Εισιτηρίου: 5€

Για εισιτήρια καλείτε στο: 6937179941

Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

 

      αριθμός επισκεπτών