Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

   

                                                             

«Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ»

από την ομάδα τέχνης «βορείως»

Με το έργο «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει η ομάδα τέχνης «βορείως» για μια σειρά παραστάσεων από τις 9 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2024.

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» και πρόκειται για μια τρελή, ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία. «Ο κόσμος της φάρσας μηδενίζει με την μεγαλύτερη άνεση ακόμα και τις πιο θεμελιακές αρχές του πολιτισμού μας. Μέχρι και το "ου φονεύσεις" μπορεί να γίνει παιχνίδι. Δυο αστοί πείθονται από μια φαρσική σύμπτωση ότι είναι υπεύθυνοι για έναν φόνο, που δεν έχουν διαπράξει. Από την στιγμή που καρφώνεται στο μυαλό τους η ιδέα της ενοχής, αποξενώνονται αυτόματα από το περιβάλλον τους και από τον ίδιο τους τον εαυτό και από φιλήσυχοι μεσοαστοί μεταβάλλονται σε μανιακούς δολοφόνους. Μια και μόνη πληροφορία στέκεται ικανή για να τους μεταλλάξει σε μια στιγμή. Οι ήρωές μας αποφεύγουν τη σύγκρουση με την μοίρα τους, όπως ο διάολος το λιβάνι. Της γυρίζουν την πλάτη και "τρεχάτε ποδαράκια μου, να μη σας χέσει ο κώλος μου"», αναφέρεται σε σημείωμα για την παράσταση, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Γιάννης Σεντελές, έχοντας παράλληλα τη μουσική επιμέλεια και τη σκηνογραφία.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι:

  • Χαρά Καρυωτάκη (Ιουστίνη),

  • Χρήστος Σδράλλης (Υπαστυνόμος Σαρντού),

  • Γεωργία Παπαδημητρίου (Νορίν Λαμπίς),

  • Χαρά Παπαδημητρίου (Πολέτ Φεϋντώ),

  • Πάνος Σεντελές (Πιέρ Λαμπίς),

  • Γιάννης Σεντελές (Αύγουστος Φεϋντώ) και

  • Ρίζος Τραγουδαρας (Μαριβώ)

Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιώργος Ζιώγας, την κατασκευή των σκηνικών ανέλαβαν οι Ρίζος Τραγουδάρας, Γιώργος Ζιώγας και Γιάννης Σεντελές και τα videοs, στα οποία εμφανίζονται οι Γιώργος Ζιώγας, Μαίρη Κατσαριώτη, Βασίλης Παπανικολάου, Δάφνη Πουρναρά και Σοφία Σιώζιου, επιμελήθηκε ο Στέφανος Χρηστίδης. Τέλος, την αφίσα επιμελήθηκε ο Πάνος Σεντελές.

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στον χώρο τέχνης «βορείως» (ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. Αίθουσα 120) και θα δίνονται παραστάσεις έως 8 Απριλίου κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα (εκτός από το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας), με ώρα έναρξης 8.30 το βράδυ.

Εισιτήριο 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο. Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 6941468358.

ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. Αρχ. Μακαρίου 11 – Γιάννενα  Τ.Κ. 452 21

  


 

  

 

      αριθμός επισκεπτών